Πάτρα: Ξεκινά σήμερα η δίκη για το διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπηλείας του 2016

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας  ξεκινά σήμερα μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθήσουν συνολικά 42 άτομα που συνελήφθησαν τον Οκτώβριο του 2016 για υπόθεση που εξαρθρωσε η Ασφάλεια Πατρών,

Βασικοί κατηγορούμενοι για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς, ως καταχραστές του δημοσίου, υπεξαίρεση μνημείων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, αποδοχή και διάθεση μνημείων που αποτελούν προϊόντα εγκλήματος, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Ενας 73χρονος Ελληνογερμανός και η 55χρονη Γερμανίδα σύζυγός του. Εμφανιζόντουσαν ως φιλότεχνοι αλλά μαζί με τον γιό τους κινούσαν το κύκλωμα αρχαιοκαπηλείας για τουλάχιστον μια 10ετία.

Μαζί τους στο εδώλιο, πρόκειται να κάτσουν ως συγκατηγορούμενοι, 39 Ελληνες από πολλές περιοχές της χώρας μεταξύ άλλων και από την Αχαΐα, καθώς και  αλλοδαποί, που φέρονται να είχαν ρόλους λαθρανασκαφέων, μεσαζόντων και εμπόρων αρχαιοτήτων.

Ωστόσο, το κουβάρι της υπόθεσης, είχε ξεκινήσει να ξετυλίγεται από την Αχαΐα στις 16 Οκτωβρίου του 2015, μετά από πληροφορίες που έφτασαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, για άτομο από χωριό της Αχαΐας, το οποίο εμπλεκόταν σε παράνομες ανασκαφές.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.