Πάτρα: Καταγγελία από τον “Ιπποκράτη” για μετακινήσεις κατά παραγγελία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωση του το σωματείο εργαζομένων «Ιπποκράτης» αναφέρει τα εξής: «Μετακινήσεις κατά παραγγελία, που προαναγγέλονται χωρίς ντροπή και που δυστυχώς εκτελούνται από τους ” ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ”, για συγκεκριμένους λόγους, που αντίκεινται στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των Χειρουργείων.

Δεν πρόλαβε να περάσει μία εβδομάδα, από την αποστολή του υπ΄ αριθ. 148/11.10.21 εγγράφου μας, που στην συνέχεια σας κοινοποιούμε,  όπου επισημαίναμε στην Διοίκηση την προαναγγελία μετακινήσεων από το χειρουργεία Συναδέλφων που  εναντιόνονται στην καταπάτηση του κανονισμού λειτουργίας και όχι μόνον και το εκτελεστικό όργανο, ¨η Διοίκηση¨ του Νοσοκομείου, αν μπορείς να τούς θεωρήσεις ότι  τελικά Διοικούν αυτοί,  χθες ξεκίνησε τις υποβολιμαίες  μετακινήσεις, με δικαιολογίες που πραγματικά προκαλούν γέλιο και όχι μόνον.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, δεδομένου ότι περιμένουμε τις επίσημες απαντήσεις τους για την όλη κατάσταση, όπου θα δούμε άν οι Διοικούντες, Διοίκηση Νοσοκομείου και 6ης Υ.Πε, βάζουν πάνω απ΄ όλα τα συμβαίνοντα, την εύρυθμη λειτουργία των χειρουργείων και την εξυπηρέτηση των ασθενών ή όχι. Ακόμη μία ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την κατάσταση στα Χειρουργεία.

Αριθμ. Πρωτ:………148.                          ΠΡΟΣ: Διοίκηση Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.

Πάτρα…………11.10.21.                          ΚΟΙΝ: Εργαζόμενους Χειρουργείου.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ για την κατάσταση στα χειρουργεία, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί με την καταστρατήγηση – την καταπάτηση πλέον του σχετικού κανονισμού λειτουργίας του, την ανεξέλεγκτη και σε 24ωρη βάση ανεπίτρεπτη λειτουργία του που ισοπεδώνει λίστες κλπ άλλα σχετικά χαρακτηριστικά  και ιδιαιτέρως τις προκλητικότατες συμπεριφορές και πρακτικές κάποιων Ιατρών ενάντια στους Συναδέλφους – μέλη μας και όχι μόνον.

Αυτήν την  κατάσταση, για την οποία δεν έχετε επιληφθεί, αν και  είσαστε ήδη γνώστες από διάφορες σχετικές μας νύξεις -παρεμβάσεις και όχι μόνον,  που μας βρίσκει ριζικά αντίθετους δεν είναι δυνατόν παθητικά να την αποδεχθούμε, είναι αδιανόητο να την παραβλέψουμε γιατί ολοένα και πιο πολύ γίνεται ανεξέλεγκτη, με αποτέλεσμα αυτή να  εγκυμονεί κινδύνους.

Είναι αδιανόητο κάποιοι, με ύφος Λουδοβίκου IE, να θεωρούν την λειτουργία  των χειρουργείων ως αποκλειστικό δικό τους προνόμιο και να επιτίθενται σε όποιον θέλει και επιδιώκει την τήρηση του κανονισμού και κατ΄ επέκταση την εύρυθμη λειτουργία τους. Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να ασκούν σε όλους αυτούς λεκτική και ψυχολογική βία και να τους απειλούν ευθέως ότι θα τούς διώξουν από το χώρο του χειρουργείου επειδή δεν δέχονται αυτήν την απαράδεκτη και προκλητικότατη κατάσταση.

Γι΄ αυτήν την κατάσταση στα χειρουργεία που ήδη έχει εκτραχυνθεί, με προεκτάσεις γενικότερα στον χειρουργικό τομέα ο οποίος είναι καζάνι που βράζει, επιβάλλεται και πρέπει άμεσα η παρέμβασή σας, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατόν να  ομαλοποιηθεί η κατάστασή του, προτού χρειαστεί να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.