Πάτρα: Επίσκεψη Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο καταφύγιο Υψηλών Αλωνίων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας επισκέφθηκαν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 το παλαιό καταφύγιο των Υψηλών Αλωνίων, το οποίο εικάζεται ότι κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1930 για να προφυλάξει τον άμαχο πληθυσμό σε περίπτωση αεροπορικής επιδρομής.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και παλαιότερο καταφύγιο της Πάτρας, το οποίο έσωσε αρκετό κόσμο κατά τη διάρκεια των αεροπορικών βομβαρδισμών από τους Ιταλούς το 1940, αλλά και στη συνέχεια από τα αεροσκάφη της γερμανικής αεροπορίας.

Στο εσωτερικό του υπάρχει έκθεση με θέμα την εθνική αντίσταση στα πλαίσια του εορτασμού των 77 χρόνων από την απελευθέρωση της Πάτρας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.  Την ξενάγηση στους εκπαιδευόμενους σε τρεις διαδοχικές ξεναγήσεις έκανε το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό, κα Χριστίνα Κλωνιζάκη, την οποία ευχαριστούμε θερμά.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ανήκει στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.