Παρελάσεις: Κανονικά όλες οι μαθητικές και η στρατιωτική – Όλη η ανακοίνωση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοίνωση σχετικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών μετά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως θα γίνουν και μαθητικές παρελάσεις και όχι μόνο στρατιωτικές.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια  60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.