Μίκης Θεοδωράκης: 40 μέρες χωρίς τον σπουδαίο Έλληνα -Παρoύσα και η Μαργαρίτα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το σαρανταήμερο μνημόσυνο του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη τελείται σήμερα στα Χανιά. Το «παρών» δίνουν εκπρόσωποι τοπικών Αρχών, μέλη του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και άνθρωποι που λάτρεψαν τον αξεπέραστο και οικουμενικό δημιουργό.

Στην τελετή παρευρίσκονται, η κόρη του Μαργαρίτα και ο γιος του Γιώργος, με τις οικογένειες τους καθώς και η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

Την διοργάνωση της τελετής έχει αναλάβει ο δήμος Χανίων ο οποίος έχει γνωστοποιήσει ότι η οικία Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά θα είναι επισκέψιμη το Σαββατοκύριακο, από τις 10.00 έως τις 14:00 και έχει ετοιμάσει ένα μικρό κέρασμα.

Επίσης η Φιλαρμονική του Δήμου έχει ετοιμάσει ένα εικοσάλεπτο πρόγραμμα στην πλατεία του Γαλατά με συνθέσεις του Μίκη.

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στις προετοιμασίες τις σημερινής αυτής μέρας. «Το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει ο δήμος ήταν να οργανώσει και να μεριμνήσει γι’ αυτή τη μέρα» δήλωσε.

Με την σειρά της η Γιάννα Αγγελοπούλου είπε και εκείνη δύο λόγια για το σημερινό γεγονός: «Ένας οικουμενικός Έλληνας, ένας άνθρωπος πατριώτης, αγωνιστής, επαναστάτης, ένας άνθρωπος μόνο έργα».

πηγή zarpanews.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.