Ξεχάστε το Facebook που ξέρατε! «Meta» θα λέγεται ο «πατριάρχης» των social media

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια νέα εποχή ξημερώνει στον παγκόσμιο χάρτη των social media, καθώς ο CEO της Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ανακοίνωσε το νέο, μεγαλεπήβολο πλάνο του που έρχεται να ταράξει τα νερά. Το Facebook, λοιπόν, έχει έναν νέο «μπαμπά» με νέο όνομα: Meta.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε τις αλλαγές το βράδυ της Πέμπτης, 28.10.2021, λέγοντας πως ήθελε ένα νέο brand με πιο καθαρή εταιρική δομή ώστε να μπορεί να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην επόμενη μέρα του ίντερνετ, δηλαδή στην μετά social media εποχή.

Η αλλαγή έρχεται βέβαια σε μια εποχή μεγάλης πίεσης για το Facebook, το οποίο τις τελευταίες εβδομάδες έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα μετά την διαρροή εγγράφων και τις καταγγελίες της μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος και πρώην εργαζόμενης της εταιρείας, Φράνσις Χάουγκεν, ότι ο κολοσσός των social media βλάπτει τα παιδιά και προκαλεί διαιρέσεις.

Η αλλαγή δεν θα επηρεάσει το όνομα και το σήμα κατατεθέν της εταιρείας, δηλαδή η μπλε εφαρμογή θα… συνεχίσει να λέγεται «Facebook».Ωστόσο θα σημαίνει ταυτόχρονα μια νέα ταυτότητα. Μια νέα «ομπρέλα» στην ουσία κάτω από την οποία θα βρίσκονται το Facebook, το Instagram, το WhatsApp και το Messenger. Το «Meta» λοιπόν θα ελέγχει αυτές τις τέσσερις εφαρμογές, με το όνομά του να προκύπτει από την ιδέα της «metaverse», έναν όρο που μελλοντικά θα αναφέρεται στο ίντερνετ που δίνει έμφαση στην εικονική πραγματικότητα.

Με άρωμα… Ελλάδας
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είπε στην φουτουριστική -ομολογουμένως- live παρουσίασή του πως το «metaverse» θα είναι το «επόμενο σύνορο του ίντερνετ».

Ο CEO του «κολοσσού», ο οποίος έχει επιδείξει διαχρονικά το ενδιαφέρον στην μελέτη της αρχαίας Ελλάδας και Ρώμης, σημείωσε πως ο όρος «meta» σημαίνει… μετά στα ελληνικά.

Το βήμα παραπάνω δηλαδή, σαν αυτό που οραματίζεται για την επόμενη μέρα στο ίντερνετ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.