Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας από την κακοκαιρία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με τους δημάρχους και κατοίκους των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού, στην Εύβοια, συναντήθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που επισκέφθηκε σήμερα τις πυρόπληκτες και πλημμυροπαθείς περιοχές και ενημερώθηκε για το μέγεθος των καταστροφών.

Το κλιμάκιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελούνταν από τον γραμματέα του κόμματος και βουλευτή Δημήτρη Τζανακόπουλο, τον τομεάρχη Εσωτερικών και βουλευτή Βόρειου Τομέα Αθηνών Κώστα Ζαχαριάδη, τον βουλευτή Ευβοίας Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών και επίσης βουλευτή Ευβοίας, Μίλτο Χατζηγιαννάκη, καθώς και αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ευβοίας του κόμματος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για «αποκαρδιωτικές εικόνες από τις πληγείσες περιοχές», εικόνες που «αποκαλύπτουν για μία ακόμα φορά με τον χειρότερο τρόπο την πλήρη κυβερνητική ανεπάρκεια». Τόνισαν πως «οι σημερινές καταστροφές ήταν προδιαγεγραμμένες, από τη στιγμή που δυο μήνες μετά τη φωτιά δεν έχει ξεκινήσει κανένα απολύτως αντιπλημμυρικό έργο, ενώ παράλληλα επικρατεί ένα επιτελικό χάος ανοργανωσιάς και κατανομής αρμοδιοτήτων, που έχει εγκαταλείψει τους κατοίκους της βόρειας Εύβοιας έρμαια στις διαθέσεις των φυσικών φαινομένων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους πληττόμενους πολίτες και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υποχρεωμένη να σοβαρευτεί και να προχωρήσει άμεσα, με τάχιστες διαδικασίες, στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, με μελέτες και έργα που πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό, εν όψει μάλιστα του δύσκολου χειμώνα. Δεκάδες χωριά και κωμοπόλεις της βόρειας Εύβοιας κινδυνεύουν από παρόμοιες καταστροφές και η κυβερνητική ανικανότητα απειλεί πλέον ευθέως την επιβίωση της περιοχής», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.