Κίνηση ΕΦΚΑ για να ξεμπλοκάρουν επικουρικές συντάξεις χηρείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα επόμενα βήματα της διοίκησης του Φορέα, με στόχο να μειωθεί ο χρόνος αναμονής στην έκδοση των επικουρικών συντάξεων χηρείας. Παίρνουν σειρά και οι υπόλοιπες επικουρικές. Το Νοέμβριο εκτιμάται ότι θα ριχτούν στη μάχη και οι ιδιώτες.

Νέα υπηρεσία με την οποία αναμένεται να ξεμπλοκάρει η έκδοση τουλάχιστον 20.000 επικουρικών συντάξεων χηρείας, αναμένεται να ενεργοποιήσει το επόμενο διάστημα ο e-ΕΦΚΑ, δίνοντας τη δυνατότητα ψηφιακής μεταβίβασης της σύνταξης λόγω θανάτου.

Στον σχεδιασμό της διοίκησης του Ταμείου, είναι το αμέσως επόμενο διάστημα να υπάρξουν παρεμβάσεις συνολικά για τις επικουρικές συντάξεις, προκειμένου οι διαδικασίες έκδοσης να κινούνται ταυτόχρονα με αυτές για τις κύριες. Άλλωστε, το θέμα που προέκυψε με την ανάρτηση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, στο Facebook, για τις 444 υποθέσεις συντάξεων χηρείας του ΝΑΤ, εκτός από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε, έθεσε στο προσκήνιο για μια ακόμη φορά, την δραματική ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, εν αναμονή της έκδοσης των συντάξεών τους από τον e-ΕΦΚΑ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.