ΚΙΝΑΛ: Αρχίζει η «μάχη» για την ηγεσία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εξέπνευσε η προθεσμία για την κατάθεση των υπογραφών υποστήριξης των έξι υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ. Όλοι οι υποψήφιοι κατέθεσαν τις υπογραφές που συγκέντρωσαν και η ΕΔΕΚΑΠ στη συνεδρίασής της πρόκειται να δώσει τη σχετική πιστοποίηση.

Εν συνεχεία θα αρχίσει και επισήμως η προεκλογική μάχη για την εσωκομματική διαδικασία που θα ολοκληρωθεί με τις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου.

Υποψήφιοι στην «κούρσα» διαδοχής είναι οι: Γιώργος Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Παύλος Χρηστίδης, Χάρης Καστανίδης. Νωρίτερα, σήμερα, ο γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε, υπό τα φλάς των φωτογράφων και τις κάμερες της τηλεόρασης, αυτοπροσώπως και κατέθεσε πάνω από 80 υπογραφές μελών της Κ.Ε και σχεδόν 20.000 υπογραφές μελών, που συγκέντρωσε το τελευταίο 24ωρο.

Την ώρα μάλιστα που βρέθηκε έξω από το γραφείο της ΕΔΕΚΑΠ συναντήθηκε και χαιρετήθηκε με τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα είχε καταθέσει τη δική του υποψηφιότητα με τις υπογραφές 110 μελών της Κ.Ε και 20.000 μελών του κόμματος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε καταθέσει από την προηγούμενη Παρασκευή την υποψηφιότητά του μαζί με 5.200 υπογραφές και χιλιάδες άλλες δηλώσεις υποστήριξης. Ο Παύλος Γερουλάνος τη δική του υποψηφιότητα τη συνόδευσε με 6.245 υπογραφές και ο Παύλος Χρηστίδης συγκέντρωσε πάνω 7.000 υπογραφές που στηρίζουν την υποψηφιότητά του. Σε ανάλογα επίπεδα είναι και οι υπογραφές που συγκέντρωσε ο Χάρης Καστανίδης.

Η ΕΔΕΚΑΠ αρχίζει αμέσως τον δειγματοληπτικό έλεγχο κι αναμένεται να προχωρήσει στη τυπική ανακήρυξη των υποψηφίων τα επόμενα 24ωρα.

«Η παράταξη δυναμώνει και θα γίνει και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ: «Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα εντός της προθεσμίας που είχε οριστεί η κατάθεση των υπογραφών των υποψηφίων προέδρων του ΚΙΝΑΛ. Υποψηφιότητες κατέθεσαν οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Χρηστίδης.

»83.000 πολίτες δήλωσαν τη στήριξή τους στους συντρόφους που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την ηγεσία του Κινήματος, γεγονός που σηματοδοτεί τη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου. Το ΚΙΝΑΛ, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δυναμώνει και θα γίνει και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων στην πολιτική ζωή της χώρας.

»Η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) προχωρά στις προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα με το άρθρο 28 ΠAP.1 του καταστατικού για την ανακήρυξη των υποψηφίων.

Για την ΕΔΕΚΑΠ

Ο πρόεδρος Θόδωρος Καπετανάκης»

Απόσυρση Κεγκέρογλου

Με ανακοίνωσή του, ο βουλευτής Ηρακλείου επισήμανε:

Απόφαση μου είναι να συνεχίσω από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. την πολύ σημαντική και απαιτητική δουλειά του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, ιδιαίτερα αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο και να μη συμμετέχω ως υποψήφιος στις διαδικασίες ανάδειξης προέδρου».

Όπως αναφέρει, προτεραιότητα του είναι η ενότητα, η μαζική συμμετοχή και η λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Παράλληλα μέσα στην ανακοίνωση τονίζει πως «είναι αυτονόητο ότι οι υπογραφές ανήκουν στους ίδιους, δεν εκχωρούνται και δεν μεταβιβάζονται».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.