Κάτω Αχαΐα: Ξεκίνησαν να γίνονται σε μόνιμη βάση rapid test

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην Κάτω Αχαΐα, όπου από την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται σε σταθερή βάση, δωρεάν rapid test στον γενικό πληθυσμό, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ –Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.

Ο κ. Καρβέλης πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο (Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη), όπου γίνονται οι δειγματοληψίες και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και την προσέλευση του κοινού.

«Στόχος μας από τη στιγμής της ανάληψης των καθηκόντων μας, είναι να ενισχύουμε τις υποδομές μας στην ύπαιθρο. Για εμάς οι ανάγκες της Περιφέρειας κατέχουν εξίσου μεγάλη σημασία με αυτές των αστικών κέντρων», ανέφερε ο κ. Καρβέλης, συμπληρώνοντας πως «δεν θα σταθούμε μόνο σε αυτό. Οι σκέψεις για την αναβάθμιση των υγειονομικών παροχών στην Περιφέρεια είναι πολλές, μερικές από αυτές έχουν ήδη δρομολογηθεί και φυσικά, πάντα δίπλα μας σε όλες μας τις προσπάθειες θέλουμε να έχουμε την τοπική κοινωνία».

Τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, συνόδευε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, ο οποίος τον ευχαρίστησε θερμά για την πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι πρόκειται για πολύ σημαντική κοινωνική προσφορά στην τοπική κοινωνία. «Πραγματικά, κ. Διοικητά πρόκειται για μια από τις σημαντικές παροχές που μας προσφέρετε, δεδομένου του επιδημιολογικού φορτίου αλλά και των χιλιομετρικών αποστάσεων που έκαναν οι δημότες μας για να υποβληθούν στα τεστ», είπε ο κ. Μυλωνάς.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που ξεκίνησαν, θα γίνονται στην αίθουσα Εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» κάθε Δευτέρα και Πέμπτη δωρεάν από τις 09:00 έως 16:00, ώστε να δύνανται να εξεταστούν και οι μαθητές, μετά το πέρας των σχολικών τους μαθημάτων. Η διαδικασία θα γίνεται με rapid test από τα επιστημονικά στελέχη του ΕΟΔΥ.

*Στόχος της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι η υγειονομική επαγρύπνηση σε όλη την Αχαΐα προκειμένου να εντοπίζονται άμεσα τα κρούσματα, και δη τα  μη συμπωματικά, για την αποφυγή της διασποράς της νόσου και την αναχαίτιση της πανδημίας.

Και δεύτερη εργολαβία στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας

Στη συνέχεια ο κ. Καρβέλης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες πλήρους ανακαίνισης των χώρων με χρηματοδότηση της 6ης ΥΠΕ, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ από τότε που λειτούργησε για πρώτη φορά η υγειονομική υποδομή. Ο κ. Καρβέλης συνομίλησε με τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Κ. Αχαΐας, ιατρό Τάσο Γιακουμή για την εξέλιξη των εργασιών, τονίζοντας ότι θα δρομολογήσει και δεύτερη εργολαβία, προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες της ανακαίνισης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.