Ο καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πώς θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι.

Για την Τρίτη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Η ορατότητα, κυρίως στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, δε στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια και τις Κυκλάδες ο υδράργυρος θα φτάσει τους 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 28 και στα δυτικά ηπειρωτικά τοπικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην πυρόπληκτη Εύβοια αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, κυρίως στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα στη Θεσσαλία τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα κεντρικά και νότια 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στη βόρεια Κρήτη, όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 6 με 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 23 βαθμούς, στην νότια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Στις Κυκλάδες αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς, στη νότια Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπονται   στα δυτικά λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο, ενώ από τις βραδινές ώρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά. Τα φαινόμενα τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός,  με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 3 με 5 μποφόρ, από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.