Τρίτη δόση εμβολίου: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για τους άνω των 50 ετών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανοίγει σήμερα, Κυριακή 10 Οκτωβρίου, το απόγευμα, η πλατφόρμα των ραντεβού για χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του Covid-19 για άτομα άνω των 50 ετών και για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου (ομάδα Α) και αυξημένου κινδύνου (ομάδα Β).

ΗΕπιτροπή Εμβολιασμών συστήνει την αναμνηστική δόση και σε αυτήν την ομάδα, μετά τους ανοσοκατασταλμένους, τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς. Στην παραπάνω κατηγορία υπολογίζονται περίπου 100.000 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη δόση χορηγείται αφού έχει περάσει ένα εξάμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού. Η λίστα θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση για όσους δικαιούχους κλείνουν τους 6 μήνες από την δεύτερη δόση εμβολίου.

Σημειώνεται ότι η τρίτη δόση εμβολιασμού είναι προαιρετική, ωστόσο οι μελέτες έχουν δείξει ότι συμβάλλει στην ενίσχυση της ανοσίας έναντι του κορωνοϊού, καθώς με την πάροδο του χρόνου από τον αρχικό εμβολιασμό τα αντισώματα σταδιακά εξασθενούν.

Όπως σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέος, δεν θα σταλεί SMS στους πολίτες, αλλά οι ίδιοι θα κλείνουν το ραντεβού, είτε μπαίνοντας στην πλατφόρμα, είτε μέσω ΚΕΠ ή στο φαρμακείο.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, η πρόθεση είναι να επεκταθεί ο εμβολιασμός και με τρίτη δόση για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών. Για τα παιδιά κάτω των 12 ετών, αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών για να αποφασιστεί αν θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και σε αυτές τις ηλικίες, κάτι όμως που δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σύντομα.

Τις επόμενες ημέρες κινητά συνεργεία εμβολιασμού θα βρεθούν στη βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, την Τρίτη (12/10) θα είναι σε απομακρυσμένα χωριά στην Πιερία, το Κιλκίς και την Ξάνθη, την Τετάρτη (13/10) στη Δράμα και την Πέλλα και την Πέμπτη (14/10) σε χωριά της Φλώρινας και των Σερρών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.