Πέθανε η Φώφη Γεννηματά – Αφησε την τελευταία της πνοή στον Ευαγγελισμό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών η Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφη Γεννηματά σκορπίζοντας απέραντη θλίψη στον πολιτικό κόσμο και στη χώρα. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε το βράδυ της Κυριακής, όταν έπεσε σε κώμα. Η Φώφη Γεννηματά νοσηλευόταν από τις 11 Οκτωβρίου στον Ευαγγελισμό. Έδινε  εδώ και χρόνια μάχη με τον καρκίνο. Είχε μάλιστα μιλήσει ανοικτά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Στις 11 Οκτωβρίου η υγεία της παρουσίασε επιδείνωση και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στον Ευαγγελισμό, όπου και νοσηλευόταν μέχρι σήμερα, παρά τις πληροφορίες πως επρόκειτο να πάρει εξιτήριο και να συνεχίσει τη θεραπεία της στο σπίτι της.

Η ραγδαία επιδείνωση της υγείας της, είχε οδηγήσει τη Φώφη Γεννηματά στην απόφαση να αποσυρθεί από την κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

«Η κ. Φ. Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., εισήχθη εκτάκτως εχθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου», ανέφερε το πρώτο ανακοινωθέν του νοσοκομείου όταν το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου γινόταν γνωστό ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε εισαχθεί εκτάκτως στον Ευαγγελισμό.

Την παγωμάρα του ιατρικού ανακοινωθέντος διαδέχτηκε μια ακόμη μεγαλύτερη: η ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά πως εγκαταλείπει την κούρσα για την εκλογή στο ΚΙΝΑΛ εξαιτίας της υγείας της.

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης», ανέφερε η πρόεδρος της ΚΙΝΑΛ στην πρώτη και μοναδική δήλωσή της μετά την επιδείνωση της υγείας της.

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρεται:

Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της.

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε με γενναίο τρόπο μάχη επί χρόνια μάχη με τον καρκίνο αλλά δυστυχώς την έχασε σήμερα αφού είχε πέσει σε ηπατικό κόμμα. Μέσα σε 2 εβδομάδες από τις 11 Οκτωβρίου η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και σήμερα έφυγε από την ζωή.

Η μάχη που έδινε τις τελευταίες ημέρες γνώριζε ότι ήταν μη αναστρέψιμη αλλά ήθελΕ να παλέψει μέχρι τέλους. Για τον λόγο αυτό και αποσύρθηκε από την μάχη για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.
Μητέρα τριών παιδιών, η Φώφη Γεννηματά θα γιόρταζε στις 17 Νοεμβρίου τα 57α γενέθλιά της.

Γόνος πολιτικής οικογένειας, η Φώφη Γεννηματά με έναν πατέρα που ήταν ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κατέβηκε κι εκείνη στην πολιτική και κατάφερε να διακριθεί στο ανώτατο αξίωμα του κόμματός της. Τραγική ειρωνεία ότι ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς όσο και η μητέρα της Κάκια έφυγαν από την ζωή σε μικρό χρονικό διάστημα χτυπημένοι από το καρκίνο.

«Παλεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Με επτά μήνες διαφορά έφυγαν οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Μόνο αυτό μπορούσε να συμβεί με αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν μαζί από δεκατριών χρόνων», έλεγε η Φώφη Γεννηματά.

Το 2008, στα 43 της ήρθε αντιμέτωπη για πρώτη φορά με τον καρκίνο. Διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Αμέσως μετά ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και εισήχθη στο Νοσοκομείο Μεμόριαλ για να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.