Πέραμα: Ελεύθεροι οι 7 αστυνομικοί και οι Ρομά για το αιματηρό επεισόδιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά από μια μαραθώνια ανακριτική διαδικασία στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθούν ελεύθεροι και οι 7 αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση, αλλά και οι 2 Ρομά που συμμετείχαν στο αιματηρό επεισόδιο του περασμένου Σαββάτου.

Μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας για τους 7 αστυνομικούς και τον 14χρονο Ρομά που προσήλθε αυτοβούλως συνοδευόμενος από τη δικηγόρο του, η ανακρίτρια Πειραιά μετέβη στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου απολογήθηκε και ο 16χρονος Ρομά που επέβαινε στο αυτοκίνητο και νοσηλεύεται εκεί με τραύματα.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι επτά αστυνομικοί.

Την ίδια στιγμή, ελεύθερος αφέθηκε ο 14χρονος Ρομά, που είχε καταφέρει να διαφύγει και φέρεται να οδηγούσε το κλεμμένο όχημα που καταδίωκε η ομάδα ΔΙΑΣ στο Πέραμα, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την μαραθώνια απολογία τους, οι αστυνομικοί αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρ έναντι των επιβαινόντων στο όχημα, αν ο οδηγός του οχήματος δεν επιχειρούσε να τους σκοτώσει εμβολίζοντας τις μοτοσικλέτες τους.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.