Παρέμβαση Γιώργου Παπανδρέου για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επιδιώκοντας μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, ζήτησε και θα έχει επαφές με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστουδουλάκη, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και τους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη.

Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική.

Σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές,

Για αυτήν την πρωτοβουλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Συλλογή υπογραφών έως την Πέμπτη
Παράταση μέχρι την επόμενη Πέμπτη (21/10) το απόγευμα στις 18.00 για κατάθεση υποψηφιοτήτων και για συλλογή υπογραφών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έχει δώσει η αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ), εν όψει των εσωκομματικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 5 Δεκεμβρίου (στις 12 Δεκεμβρίου ο β’ γύρος).

Κατά τη διάρκεια της πεντάωρης συνεδρίασης κύριο θέμα διαφωνίας ήταν αν θα πρέπει να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής για να λάβει την απόφαση παράτασης της προθεσμίας συλλογής υπογραφών, καθώς είχε πάρει και την ισχύουσα απόφαση.

Σχετικό αίτημα είχε διατυπώσει ο Βασίλης Κεγκέρογλου προς τον γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη, ενώ ανάλογα αιτήματα υπάρχουν και από τους Παύλο Γερουλάνο και Παύλο Χρηστίδη.

Η Επιτροπή κατέληξε εν τέλει στο να ενημερωθεί η Κεντρική Επιτροπή για την παράταση, πιθανόν με σχετική επιστολή στον γραμματέα του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι τις υπογραφές που κατέθεσαν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης, όπως απαιτείται, και να τους ανακηρύξει υποψήφιους εξέτασε η αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκέντρωσε μέχρι χθες 14.200 υπογραφές και κατέθεσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) 5.200 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητας του από μέλη του μητρώου του κόμματος, άλλες 1.000 από νέα μέλη του κόμματος καθώς και 8.000 από προοδευτικούς πολίτες.

Τελευταίος υποψήφιος -για την ώρα- είναι ο Παύλος Χρηστίδης, ενώ την Πέμπτη ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους οι Παύλος Γερουλάνος και Βασίλης Κεγκέρογλου. Ο κ. Χρηστίδης επικοινώνησε με την κυρία Γεννηματά η οποία νοσηλεύεται ακόμα στον Ευαγγελισμό για την ενημερώσει για την πρόθεσή του να κατέβει υποψήφιος.

Η κυρία Γεννηματά είπε ότι είναι δικαίωμά του να κατέβει υποψήφιος, ενώ ξεκαθάρισε πως οι υποψήφιοι δεν πρέπει να την εμπλέκουν στις προεκλογικές διεργασίες.

Άλλωστε, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έθεσε ως προτεραιότητα, από την πρώτη στιγμή, μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας την «ενότητα και την προοπτική της παράταξης», όταν ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.