Μοσχάτο – Σοκαριστικές μαρτυρίες για τον καθηγητή – «Βγάλε τη μπλούζα σου και ξάπλωσε στο θρανίο»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κρύβοντας το πρόσωπο και χωρίς να θέλει να κάνει κάποια δήλωση αποχώρησε από το δικαστήριο ο 45χρονος καθηγητής Γυμνασίου ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 11χρονης μαθήτριας μέσα στην αίθουσα σχολείου στο Μοσχάτο.

Σοκαρισμένοι παραμένουν γονείς και μαθητές στο Μοσχάτο, μετά τη σύλληψη καθηγητή που κατηγορείται για την παρενόχληση της ανήλικης, ενώ υπάρχουν και άλλες μαρτυρίες παιδιών για την ανάρμοστη συμπεριφορά του.

Με απόφαση της υπουργού Παιδείας, ο 45χρονος τέθηκε σε αργία από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα, ενώ μετά την αναβολή της δίκης για τις αρχές Νοεμβρίου, ο καθηγητής αφέθηκε ελεύθερος.

«Ο κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά το σύνολο των αποδιδόμενων σε αυτόν αδικημάτων» σημείωσε ο συνήγορός του.

Σύμφωνα με τους μαθητές, ο καθηγητής συνήθιζε να σηκώνει στον πίνακα μόνο κορίτσια και να κάνει ανάρμοστα σχόλια για το σώμα και την εμφάνισή τους.

Ο καθηγητής έφθασε μάλιστα στο σημείο, σύμφωνα με τις καταγγελίες, να σχολιάσει τον σωματότυπο μαθήτριας μπροστά στους συμμαθητές της κατά τη διάρκεια πρόβας για τη μαθητική παρέλαση.

«Βγάλε τη μπλούζα σου και ξάπλωσε στο θρανίο»

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο καθηγητής γυμνασίου ζήτησε από το 11χρονο κορίτσι να βγάλει τη μπλούζα του και να ξαπλώσει πάνω σε θρανίο. Το περιστατικό που οδήγησε στη σύλληψη του 45χρονου, ο οποίος οδηγείται στο αυτόφωρο, έγινε την περασμένη Παρασκευή. Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, το κορίτσι είχε μείνει τελευταίο στην αίθουσα και μάζευε τα πράγματά του.

Τότε ο 45χρονος καθηγητής, σύμφωνα με όσα αναφέρουν αστυνομικές πηγές, πλησίασε το παιδί από πίσω, του είπε «έλα να σου κάνω μασάζ» και στη συνέχεια άρχισε να το χαϊδεύει στο λαιμό και την πλάτη. Μάλιστα δεν δίστασε να του πει «βγάλε τη μπλούζα σου και ξάπλωσε στο θρανίο»!

Το κορίτσι αντέδρασε και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο γραφείο του διευθυντή, όπου και περιέγραψε τα όσα είχαν γίνει. Οι γονείς του παιδιού, που ειδοποιήθηκαν από το ίδιο το κοριτσάκι, όπως λέει ο πατέρας της, έκαναν καταγγελία και αστυνομικοί του τμήματος Ανηλίκων συνέλαβαν τον 45χρονο καθηγητή.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός, σύμφωνα με τις καταγγελίες στην αστυνομία, είχε προκαλέσει παράπονα με τη συμπεριφορά του.

Ειδικότερα, υπήρχαν παράπονα μαθητριών για σεξιστική συμπεριφορά του καθηγητή, ο οποίος σύμφωνα με τις καταγγελίες, ανέβαζε κορίτσια στον πίνακα και μπροστά σε όλα τα παιδιά τα κοιτούσε περίεργα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 45χρονος, ο οποίος είναι ανύπαντρος, φαίνεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.