Με επιτυχία οι εκδηλώσεις της Biennale Philarmonia Πάτρας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι συναυλιακές εκδηλώσεις της BIENNALE PHILARMONIA ΠΑΤΡΑΣ 2021 (Συνάντηση Φιλαρμονικών Ορχηστρών), που οργάνωσε η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΤΡΑΣ, 1-3 Οκτωβρίου 2021, με στόχο την προβολή ενός νέου θεσμού του Οργανισμού, ανά διετία χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Τις συναυλιακές εκδηλώσεις παρακολούθησε πλήθος φιλόμουσων, που εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για την πρωτοβουλία, αλλά και για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα των Ορχηστρών- Φιλαρμονικών που έλαβαν μέρος.

Η ΠΡΩΤΗ διοργάνωση, πραγματοποιήθηκε με επιχορήγηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, το οποίο είχε απονείμει και την αιγίδα του στο γεγονός.

Την Παρασκευή το βράδυ μπροστά από το Επιμελητήριο, στον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου, ερμήνευσαν έργα από το παγκόσμιο ρεπερτόριο, ορχηστρικά τμήματα μουσικών φορέων, με σειρά ερμηνείας τα σχήματα: «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ» ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ [Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος], ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ [Διεύθυνση: Χρήστος Λούκας], ΟΡΧΗΣΤΡΑ «DE SALON» ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ [Διεύθυνση: Σταμάτης Λέκκας] και ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ [Διεύθυνση: Γιώργος Μπαμπαράκος].

Το Σάββατο το απόγευμα μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο, έδωσαν συναυλία, με σειρά ερμηνείας: η «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ» ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ [Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος], με τη συμμετοχή μελών του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» της Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ [Διεύθυνση: Μάκης Κουτσαγγέλης], ο ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΚΡΑΤΑΣ» [Διεύθυνση: Χρήστος Ασημακόπουλος], και η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ [Διεύθυνση: Γιώργος Μπαμπαράκος].

Την Κυριακή το πρωί, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, στην Πλατεία Όλγας, ενώ ο εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών, Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Φίλιας και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Πολυφωνικής» με την παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και στελεχών του Οργανισμού, κατέθεσαν στεφάνι, προς τιμήν των αγωνιστών του 1821, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

Τιμές απέδωσε η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ [Διεύθυνση: Βασίλης Κονίδας], η οποία νωρίτερα παρέλασε στο κέντρο της πόλης και η οποία το μεσημέρι, έδωσε συναυλία στην Πλατεία Γεωργίου, με την οποία έκλεισαν οι συναυλίες της επιτυχημένης αυτής διοργάνωσης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.