Αθήνα: Άνοιξε ο Κηφισός – Κλειστά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες λόγω κακοκαιρίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με ένα ακόμη πρόσωπο της κλιματικής αλλαγής βρίσκεται από χθες αντιμέτωπη η Αττική, αλλά και αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς η κακοκαιρία «Μπάλλος» είχε ως αποτέλεσμα σε κάποιες περιοχές της Αθήνας (Αμπελόκηποι, Περιστέρι, δήμος Υμηττού – Δάφνης) να πέσουν περισσότερα από 140 χιλιοστά βροχής σε ελάχιστες ώρες, προκαλώντας σκηνές χάους ακόμη και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Η σφοδρότητα του φαινομένου στην Αττική οδήγησε στην απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 03:00 χθες τα ξημερώματα μέχρι τις 06:00 σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ από τη μία μετά τα μεσάνυχτα χθες μέχρι στις 8:00 σήμερα το πρωί, απαγορεύτηκε η διέλευση όλων των Ι.Χ. οχημάτων και μέσων μαζικής μεταφοράς σε Κηφισό και παραλιακή.

Ωστόσο λίγο μετά τις 6 το πρωί άνοιξαν και ο Κηφισός και η Παραλιακή για τα οχήματα, νωρίτερα από τις 8:00 που ήταν προγραμματισμένο.

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» αποδεικνύεται μια από τις πιο έντονες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, εξαιτίας του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού το οποίο απέκτησε ιδιαίτερη «δύναμη» εξαιτίας του ότι η θάλασσα είναι ακόμη ζεστή. Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι αργά χθες το απόγευμα είχαμε περισσότερα από 140 χιλιοστά βροχής με τα μεγαλύτερα ύψη να καταγράφονται στους σταθμούς Πατησίων (147 χιλιοστά) Αμπελοκήπων (145 χιλιοστά) και Περιστερίου (139 χιλιοστά). Για να καταλάβουμε την ποσότητα του νερού αξίζει να σημειωθεί ότι 1 χιλιοστό ύψους βροχής αντιστοιχεί σε 1 τόνο νερού ανά στρέμμα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.