«Αξίζει να διαβαστεί και από την Αριστερά»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο δημοτικός σύμβουλος της Ώρας Πατρών και γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Γιάννης Λάμπρου, έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο fb, απευθυνόμενος κυρίως στους συντρόφους του:

Απόσπασμα από την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην ΚΕ του ΚΙΝΑΛ που παρά το γεγονός ότι απευθύνεται σε ένα διαφορετικό ακροατήριο αξίζει να διαβαστεί και από την Αριστερά.
«Κάτι που συνόδευσε ιστορικά την Παράταξή μας, ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της γνώρισμα: η ενότητα δεν αφορά μόνο την ανάγκη να είμαστε όλοι μαζί, παρά τις όποιες διαφορετικές αντιλήψεις ή θέσεις, αλλά συνεπάγεται και την ανάγκη σεβασμού των αρχών και των αξιών μας. Δεν μπορεί να συνυπάρξει η Αλλαγή με τη συντήρηση. Και θα το ξαναπώ, ότι η συντήρηση δεν είναι μόνο δεξιά, γιατί δεν έχει χρώμα. Όταν δεν προασπιστήκαμε αυτήν την αρχή, πλήξαμε την Παράταξη. Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι, η απουσία σεβασμού σε αυτήν την αρχή, ήταν που έφερε σε δυσχερή θέση τους σοσιαλιστές παντού;», τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ επεσήμανε με νόημα: «Γι’ αυτό και η επικείμενη εσωκομματική διαδικασία, εκτός από το δημοκρατικό πρόσημο που πρέπει να τη χαρακτηρίζει, δεν μπορεί παρά να έχει ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο και να συμβάλει στην αναζήτηση και την ανάδειξη προτάσεων ικανών να οικοδομήσουν μια πολιτική δύναμη που θα χαρακτηρίζεται από το στοιχείο της κυβερνησιμότητας απέναντι στη δεξιά, αλλά και από την απάντηση στο άλλο μεγάλο αίτημα, της προοδευτικής αλλαγής, που αποτελεί το μεγάλο διακύβευμα για τη χώρα».
Ομιλία - αριστερή πλατφόρμα του Γ. Παπανδρέου: Δεν μπορεί να συνυπάρξει η αλλαγή με τη συντήρηση
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.