Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ναι στις διαδηλώσεις, όχι στις αντιπαραθέσεις» το μήνυμα ενόψει ΔΕΘ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Μέτωπο λογικής» για την τήρηση της τάξης και την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών της Θεσσαλονίκης ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος από τους τοπικούς παράγοντες της πόλης, κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε χθες μαζί τους ενόψει ΔΕΘ.

«Διαδηλώσεις μπορούν να γίνουν αλλά χωρίς αντιπαραθέσεις» είναι το μήνυμα του υπουργού ο οποίος τόνισε ότι η ΔΕΘ είναι μια καλή ευκαιρία για την επιστροφή της Θεσσαλονίκης στην οικονομική ζωή και τη διεθνή παρουσία.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης.

Αναφερόμενος στα εγκαίνια της ΔΕΘ ο υπουργός είπε: «Είναι αναμφίβολα μία σπουδαία ευκαιρία για μία δυναμική επανεκκίνηση, για μία δυναμική επιστροφή της Θεσσαλονίκης στην οικονομική και στην κοινωνική ζωή του τόπου και στη διεθνή παρουσία της ίδιας της πόλης και της χώρας. Είναι μια ευκαιρία ν’ αυξηθεί η εμπορική κίνηση, ο τζίρος των καταστημάτων, των εταιρειών».

Ειδικότερα για τις διαδηλώσεις που αναμένεται να γίνουν, με δεδομένη και την κατάσταση από την πανδημία του κορονοϊού, ο κ. Θεοδωρικάκος στην εισήγησή του ζήτησε από τους συνομιλητές του να δημιουργήσουν «ένα αρραγές μέτωπο λογικής» που θα στείλει ισχυρό μήνυμα:

«Διαδηλώσεις μπορούν να γίνουν με ήρεμο τρόπο και χωρίς αντιπαραθέσεις. Η σημερινή τηλεδιάσκεψη στέλνει το μήνυμα ότι πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στην τήρηση της τάξης, της κοινωνικής ηρεμίας και της κοινωνικής γαλήνης και ιδιαίτερα στην προστασία της ζωής, της υγείας των πολιτών, καθώς είμαστε σε συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού και της προστασίας της περιουσίας των ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη, των εμπόρων και των μαγαζιών τους».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.