Στην Τρίπολη το μικτό φωνητικό σύνολο «Coro Avanti!» του Ορφέα Πατρών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το μικτό φωνητικό σύνολο «Coro Avanti!» του Ορφέα Πατρών αναχωρεί την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου για την Τρίπολη, όπου θα λάβει μέρος στην παρουσίαση του συμφωνικού και χορωδιακού έργου: «Όλη η Πελοπόννησος μια χορωδία για τον Μίκη & την Ελλάδα» – ​«Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις… 200 χρόνια μετά».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Τρίπολης για την Επέτειο των 200 χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας και τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ θα μαγνητοσκοπηθεί και θα προβληθεί από την κρατική τηλεόραση.

Το έργο περιλαμβάνει αποσπάσματα από τα κυριότερα έργα με επικό χαρακτήρα που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος μας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης όπως: «Πνευματικό Εμβατήριο» του Άγγελου Σικελιανού, «Ωδές» του Ανδρέα Κάλβου (Αρκαδία 4), «Ρωμιοσύνη» του Γιάννη Ρίτσου, «Επιφάνεια» και «Μυθιστόρημα» του Γεωργίου Σεφέρη, « Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη, «Ματχάουζεν» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Τραγούδια του Αγώνα» του Μάνου Ελευθερίου» κ.α

Τη μουσική διεύθυνση και την Συμφωνική́ & Χορωδιακή Ενορχήστρωση του Έργου του Μ. Θεοδωράκη υπογράφει ο διακεκριμένος μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης.

Σολίστ θα είναι οι λυρικοί καλλιτέχνες:  Ελένη Βουδουράκη, Ελένη Δάβου, Αντώνης Κορωναίος και Παντελής Κοντός, Λαϊκός Ερμηνευτής ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, Αφηγητές ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας και η Κλέλια Χαρίση, η οποία έχει επιμεληθεί και τα κείμενα της συναυλίας.

Οι χορωδοί του «Coro Avanti!» και η μαέστρος τους Λίνα Γερονίκου, θα ενώσουν τις φωνές τους σε ένα μεγάλο σύνολο με άλλες 11 χορωδίες από όλη την Πελοπόννησο: Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Επίδαυρο, Ναύπλιο, Κόρινθο, Αίγιο, Λεχαινά και Πάτρα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.