Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού – ΠΟΕΔΗΝ: Πάνω από 200 περιπτώσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το υπουργείο Υγείας συνεχίζει τον έλεγχο για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και παράλληλα επεκτείνει τον έλεγχο για ψευδείς δηλώσεις νόσησης.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο περιθώριο συσκέψεων που είχε στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) με τα Διοικητικά των Συλλόγων Ιατρών, Οδοντιάτρων, Φαρμακοποιών και τους διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ). Στις συσκέψεις μετείχαν επίσης η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας , Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

«Σέβομαι το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να έχει θέση να μην εμβολιαστεί , σέβομαι και τους ανθρώπους που υποχρεωτικά βγάλαμε σε αναστολή γιατί ήταν άνθρωποι που ήταν μέσα στο Σύστημα , αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να σεβαστούμε ανθρώπους που προσπαθούν με εξαπάτηση του Συστήματος να πάρουν τα πιστοποιητικά» πρόσθεσε ο κ Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας, σημείωσε, ότι από την μέχρι στιγμής έρευνα φαίνεται ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, ότι είναι πολύ λίγα και ότι το σύστημα είναι ασφαλές. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι το εμβολιαστικό κίνημα δεν κινδυνεύει από αυτά τα περιστατικά θα οποία και θα ιχνηλατηθούν .

«Το πιο σημαντικό περιστατικό έχει να κάνει με το φαινόμενο της Καρδίτσας όπου πραγματικά υπήρχαν επαφές με άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες . Το ίδιο το Σύστημα μας διευκολύνει να κάνουμε ιχνηλάτηση αυτών των στοιχείων. Δηλαδή κοιτάμε τις περιπτώσεις που κάποιος υγειονομικός έχει επιλέξει να πάει σε έναν άλλον ταχυδρομικό κωδικό . Δεν σημαίνει βέβαια ότι αυτό αναγκαστικά είναι ύποπτο, αλλά εκεί πέρα μπορούμε να ερευνήσουμε πιο εύκολα τις υποθέσεις .

Κυρίως εξετάζουμε και έχει δοθεί εντολή τους ΥΠΕάρχες να εξετάσουν τους εμβολιασμούς οι οποίοι έχουν γίνει από τότε που ψηφίστηκε το μέτρο της υποχρεωτικότητας , δεδομένου ότι προηγουμένως δεν είχε κάποιος κίνητρο. Κατά την άποψή μας απ΄ ολες τις ΥΠΕ και από την ενημέρωση την οποία έχω λάβει προκύπτουν μενομωμένα περιστατικά σε διαφορετικές Υγειονομικές Περιφέρειες που τα αντιμετωπίζουμε .Παράλληλα ελέγχουμε και το φαινόμενο πέρα από τα πλαστά πιστοποιητικά αν υπάρχουν και ψευδείς δηλώσεις οι οποίες σχετίζονται με νόσηση μόνο με self test και όχι από βεβαίωση με μοριακό έλεγχο» δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Ο κ Πλεύρης ανέφερε ακόμη ότι στη διάρκεια της σύσκεψης που είχε με το ΔΣ του ΙΣΘ συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους γιατρούς τόσο στο κομμάτι των νοσοκομείων όσο και στο κομμάτι ΕΟΠΥΥ .

«Θεωρούμε ότι υπάρχουν προβλήματα τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν και μιλήσαμε με τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΘ για όλες τις λεπτομέρειες και βλέπουμε πως μπορούμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα . Από κει και πέρα θα κάνουμε τις συναντήσεις και με τους άλλους θεσμικούς φορείς καθώς και με διοικητές των ΥΠΕ. Ξεκινήσαμε από τα θεσμικά όργανα , ενημερωνόμαστε ακόμα και θέλουμε να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους οι οποίοι στηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά γενικότερα το σύστημα υγείας της πατρίδας μας» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα Γκάγκα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι από το πρωί έχει επισκεφθεί δύο μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, το ΕΚΑΒ και το ΕΚΕΠΥ. «Νομίζω ότι υπάρχει μια πολύ καλή προετοιμασία, πολύ καλές υπηρεσίες υγείας με προοπτική να βελτιωθούν περισσότερο. Νομίζω υπάρχει πολύ μεγάλη σύμπνοια και βοήθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και για μια αναμόρφωση του συστήματος υγείας σιγά-συγά έτσι ώστε να είμαστε όλοι πιο καλά, κατ΄αρχήν να είναι πιο ευχαριστημένοι οι πολίτες που παίρνουν τις υπηρεσίες υγείας αλλά και ο ιατρικός και ο κόσμος των υγειονομικών να είναι σε ένα ευνομούμενο ευχάριστο περιβάλλον, ένα περιβάλλον ασφάλειας που παρέχει αυτό που χρειάζονται οι ασθενείς» πρόσθεσε η κ. Γκάγκα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας χαρακτήρισε γόνιμο τον διάλογο που είχε με τον υπουργό Υγείας στον οποίο έθεσε τα προβλήματα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων, καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ. «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε με προτάσεις μας στην καλύτερη διεκπεραίωση του προβλήματος της πανδημίας και στην προάσπιση της δημόσιας υγείας που είναι στόχος και σκοπός όλων μας» πρόσθεσε ο κ. Νίτσας.

ΠΟΕΔΗΝ: Πάνω από 200 περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ζήτησε να κάνουν όλοι ο υγειονομικοί τεστ αντισωμάτων, για να διαπιστωθεί αν είναι έγκυρο το πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού.

Περισσότερες από 200 είναι οι περιπτώσεις των πλαστών πιστοποιητικών, σύμφωνα με τον πρόεδρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο.

Όπως ανέφερε σε ό,τι έχει να κάνει με τους ελέγχους υπό έρευνα βρίσκονται «10 συνάδελφοι στην Κέρκυρα, οι οποίοι εμφάνισαν τις τελευταίες ημέρες πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού».

Επίσης, όπως είπε, στην Καβάλα από χθες ελέγχονται 18 περιπτώσεις, κυρίως γιατρών, που εμφάνισαν μετά τις 4 Αυγούστου πιστοποιητικά νόσησης. Μάλιστα, ο ένας που έκανε τεστ αντισωμάτων βγήκε αρνητικός κάτι που χαρακτήρισε πολύ ύποπτο.

«Θα πρέπει όλοι οι υγειονομικοί με πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού να υποβληθούν σε τεστ αντισωμάτων και όσοι δεν έχουν αντισώματα να μείνουν στην άκρη, να ελεγχθούν και να πάνε σπίτι τους και φυλακή. Δεν είναι συνάδελφοι, δεν έχουν θέση ανάμεσά μας», επεσήμανε.

«Δεν μπορεί κανείς να αμαυρώνει την προσπάθεια που κάνουμε. Δεν μπορεί άλλοι να μπαίνουν σε αναστολή επειδή δεν εμβολιάστηκαν και άλλοι να εξασφαλίζουν πλαστά πιστοποιητικά, ελάχιστοι επίορκοι συνάδελφοι» συκοφαντούν αδίκως τον κλάδο και «εκμεταλλεύονται από μέσα τις τρύπες του συστήματος και εξασφαλίζουν πιστοποιητικό είτε νόσησης είτε εμβολιασμού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.