Πάτρα: Δυναμικές κινητοποιήσεις από ντελιβεράδες – Συγκέντρωση και μοτοπορεία για την Efood

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νεότερη ενημέρωση: Πορεία με μηχανάκια και κόρνες πραγματοποιούν αυτή την ώρα διανομείς στο κέντρο της Πάτρας ώστε να μην προχωρήσει η αλλαγή της εργασιακής σχέσης διανομέων της efood. Μάλιστα στη διάρκεια της κινητοποίησης έγινε ρίψη φέιγ βολάν ενώ άναψαν και καπνογόνα.Προηγήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

Το Συνδικάτο Διανομέων και Ντελιβεράδων Νομού Αχαΐας,  στην πρώτη του, έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε πρόσφατα, αποφάσισε να κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση στις 12:30μ έξω από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και μοτοπορεία στους δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση

Εκφράζοντας τη θέλησή τους να μην εφαρμοστούν τα συγκεκριμένα μέτρα, να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου τους, αλλά και να δυναμώσουν το σωματείο τους, οι διανομείς, τέλος διεκδικούν:

·         Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις και να μετατραπούν σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από την “e-food”.

·         Να ενταχθεί το επάγγελμα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

·         Να οριοθετηθούν οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.

Να σταματάει η διανομή στις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως στον καύσωνα, στον παγετό κα.

·         ΣΣΕ εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις, όχι ατομικές.

·         Χώροι με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζομένων των επιχειρήσεων.

·         Εταιρικό μηχανάκι, με αποκλειστική ευθύνη της εταιρίας σε συντήρηση και ό,τι έξοδα απορρέουν από τη χρήση το.

·         Να παρθεί πίσω η άδικη απόλυση του εργαζόμενου από την “e-food” στην Πάτρα.

 

Πρώτη ενημέρωση: Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να μην προχωρήσει η αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης που τους μετατρέπει από μισθωτούς σε «συνεργάτες» μετά και την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση – πλατφόρμα “e-food” και στην Πάτρα.

Τον αγώνα τους, στηρίζει το Συνδικάτο Διανομέων και Ντελιβεράδων Νομού Αχαΐας, που στην πρώτη του, έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε πρόσφατα, αποφάσισε να κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση στις 12:30μ έξω από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και μοτοπορεία στους δρόμους της πόλης.

Ήδη έχει ξεκινήσει  η συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, στην οδό Κολοκοτρώνη.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.