Πάτρα: Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα – Ανησυχία για τα κρούσματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων και η ανησυχία είναι έκδηλη για το ενδεχόμενο μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων, λόγω και του μεγάλου αριθμού μαθητών ανά τάξη.

Μάλιστα για τον λόγο αυτό καθηγητές, δάσκαλαοι και νηπιαγωγοί στην Πάτρα πραγματοποιούν αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ανησυχία

Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας, κάθε άλλο παρά καθησύχασαν τις σοβαρές ανησυχίες μεγάλου μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Φορείς εκπαιδευτικών και γονέων, αλλά και μαθητές εκφράζουν την αντίθεσή τους, για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάνοντας λόγο για ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας. Ενδεικτικά, εστιάζουν στην απουσία πρόνοιας για την αποσυμφόρηση των τάξεων, ενώ διαφωνούν με την απόφαση ένα σχολικό τμήμα να αναστέλλει τη λειτουργία του όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 στο 50%+1 των μαθητών του.

Τον κώδωνα του κινδύνου για το άνοιγμα των σχολείων έκρουσε και ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στο OPEN TV. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αν δεν κλείνει ένα τμήμα όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα, όλα τα παιδιά θα κολλήσουν! Να το ξανασκεφτεί το υπουργείο Παιδείας».

Παράσταση διαμαρτυρίας

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας μαζί με την Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας για το άνοιγμα των Σχολείων χωρίς ουσιαστικά μέτρα θωράκισής τους απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας καθώς και για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών σε ορισμένες ειδικότητες.

Η παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 12:30 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, (Ακτή Δυμαίων) τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα. Καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί να συμμετέχουν καθώς τα υπόλοιπα σωματεία, οι γονείς και όλοι οι φορείς της Πάτρας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.