Πάτρα: Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί παραλαμβάνουν έγγραφα αναστολής εργασίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η επίδοση των εγγράφων αναστολής εργασίας σε εργαζόμενους, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού ξεκίνησε στην Πάτρα.

Υπενθυμίζεται πως από χθες 1η Σεπτεμβρίου, τέθηκε σε εφαρμογή η διαδικασία των αναστολών εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Οπως δήλωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, 169 άτομα στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»  και 307 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα λάβουν πράξεις αναστολής (συνολικά 476).

10.000 κενές θέσεις στο σύστημα υγείας

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, μέχρι χθες είχαν εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονταν στη διαδικασία επίδοσης 5.895 πράξεις αναστολής για τους εργαζόμενους μόνο στα νοσοκομεία..Αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όσο και για άλλους φορείς του υπουργείου Υγείας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα πρέπει να καλυφθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα περίπου 10.000 κενές θέσεις στο σύστημα υγείας.

Η  ΠΟΕΔΗΝέχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης της απόφασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η συζήτηση της οποίας έχει προσδιοριστεί για τις 8 Οκτωβρίου. Η  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων κάνει λόγο για δυσαναπλήρωτα κενά στα νοσοκομεία που δημιουργούνται από τις αναστολές και θα φέρουν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.