Πάτρα: Σε αναστολή από σήμερα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Συνεχίζουν τις καταλήψεις οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι εργαζόμενοι στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας συνεχίζουν και σήμερα για 3η ημέρα την κατάληψη των γραφείων των διοικήσεων, προκειμένου να παρεμποδίσουν την επίδοση των αναστολών εργασίας σε όσους εργαζόμενους δεν εμβολιάστηκαν.

Σήμερα αναμένονται οι εξελίξεις, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία από την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου, με την επίδοση των εγγράφων αναστολής εργασίας, αφού πρώτα ολοκληρωθεί ο έλεγχος ποιοι έχουν εμβολιαστεί και ποιοι όχι.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι – σύμφωνα με πηγές από τα σωματεία των εργαζομένων – μέχρι χθες βράδυ δεν είχε επιδοθεί το οποιοδήποτε έγγραφο αναστολής εργασίας σε εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σήμερα το πρωί θα προσέλθουν κανονικά στις θέσεις τους, μέχρι να τους κοινοποιηθεί η απομάκρυνση από τα καθήκοντά τους.

Το κλίμα που επικρατεί οδήγησε τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννη Καρβέλη να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πατρών, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Περισσότεροι από 600

Να σημειωθεί ότι μόνο στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» περίπου 250 εργαζόμενοι και στο Πανεπιστημιακό στο Ρίο περίπου 400 παραμένουν ανεμβολίαστοι, γεγονός που σημαίνει πως εφόσον εφαρμοστεί ο νόμος και ανασταλεί η εργασία τους το σύστημα υγείας της περιοχής θα δεχθεί έντονους κλυδωνισμούς, καθώς σε καίρια πόστα θα δημιουργηθούν δυσαναπλήρωτα κενά, δεδομένου ότι οι αντικαταστάτες θα πρέπει να εκπαιδευτούν για ικανό χρονικό διάστημα (π.χ ΜΕΘ).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.