Πάτρα: 8 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα – Υπό κατάληψη δεκάδες σχολεία – Συγκεντρώσεις και πορείες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

8 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Σάββατο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες υπάρχει αναβρασμός στο αντιφασιστικό κίνημα, τους μαθητές και τους φοιτητές της Πάτρας που απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στις πορείες που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη.

Δεκάδες σχολεία τελούν υπό κατάληψη, με τις κινητοποιήσεις των μαθητών να αναμένεται να λήξουν τη Δευτέρα και τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά.

Υπό κατάληψη βρίσκονται 22 σχολεία της Αχαΐας, ανάμεσά τους και πολλά της Πάτρας, όπως το 2ο ΕΠΑΛ, το 3ο ΓΕΛ και το Πειραματικό του Πανεπιστημίου.

Στην Πάτρα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία. 

Η συγκέντρωση θα γινει στο πρώην παράρτημα του πανεπιστημίου Πατρών στην οδό Κορίνθου. 

Ανακοίνωση – κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας για το αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη:

Σε ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας αναφέρεται μεταξύ άλλων:

8 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ -ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Φέτος, στις 18 Σεπτέμβρη, τιμούμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με τους δολοφόνους του, την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, να είναι στη φυλακή.
Φέτος θα πλημμυρίσουμε τους δρόμους έχοντας πίσω μας την ιστορική καταδικαστική απόφαση της 7/10/2020, μία μεγάλη νίκη που υπήρξε αποτέλεσμα της πολύχρονης μάχης του αντιφασιστικού κινήματος μέσα και έξω από το δικαστήριο και έγινε πράξη χάρη στην επιμονή και τη δράση ενός μαζικού αντιφασιστικού κινήματος, που έδρασε σε κάθε πόλη και γειτονιά, σε όλη την Ελλάδα, με τα συνδικάτα, τη νεολαία και τους μετανάστες στην πρώτη γραμμή.
Αυτό το κίνημα δεν άφησε τη Χρυσή Αυγή να νομιμοποιηθεί ποτέ, τους ανάγκασε να κλείσουν τα “γραφεία”-ορμητήριά τους στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα, τους πέταξε έξω από τη Βουλή και εξασφάλισε την καταδικαστική απόφαση και τη φυλάκιση των δολοφόνων ναζί.

Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, φορείς και συλλογικότητες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, να παλέψουμε όλοι μαζί και να μην αφήσουμε να γίνουν οι μετανάστες κι οι πρόσφυγες τα εξιλαστήρια θύματα της δολοφονικής πολιτικής του Μητσοτάκη, να μην αφήσουμε τα ζόμπι της Χρυσής Αυγής και των μιμητών της να εμφανιστούν σε πλατείες και γειτονιές και ταυτόχρονα να παλέψουμε μαζί ενάντια σε αυτό το βάρβαρο σύστημα, που στην πιο βαθιά του κρίση παράγει ακόμη περισσότερη ανισότητα, φτώχεια, πολέμους, ρατσισμό.

Στα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καλούμε στην ενωτική αντιφασιστική συγκέντρωση στο Παράρτημα (Κορίνθου και Αράτου) ,
το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη, στις 12 το μεσημέρι.

Συνεχίζουμε με αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές δράσεις – κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις, στις 7 και 9 Οκτώβρη , στον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, απαιτώντας σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, άσυλο και στέγη για όλους τους πρόσφυγες.

Επίσης σήμερα προγραμματίζειται συγκέντρωση και πορεία στις 18:00 στην Πλατεία Αγίας Σοφίας. Τις δράσεις καλεί η «Ανοιχτή συνέλευση για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα» η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής πριν 8 χρόνια στο Κερατσίνι

8 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα,που οδήγησε στη δίκη της Χρυσής Αυγής την οποία το Κράτος χρησιμοποίησε για να απονοηματοδοτήσει τον αντιφασιστικό αγώνα και να προβάλλει τους δολοφόνους φασίστες και το αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας ως φορείς δύο άκρων, ο κόσμος του αγώνα πρέπει να σταθεί και πάλι, όπως έκανε την προηγούμενη δεκαετία της οικονομικής κρίσης που ακόμα μαίνεται, ως ανάχωμα στην προσπάθεια των καθαρμάτων της Ακροδεξιάς να σηκώσουν κεφάλι, να εμφανιστούν και να ασκήσουν επιρροή.

Να τσακίσουμε κράτος – κεφάλαιο – φασίστες.

Να αγωνιστούμε για ζωή, υγεία, ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Ανοιχτή συνέλευση για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.