Μ. Παγώνη: Δεν θέλουμε διχασμό – Ζητάμε καθολικότητα εμβολιασμού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την έναρξη της αναστολής εργασίας από σήμερα, για όσους υγειονομικούς δεν εμβολιάστηκαν μίλησε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Με το μέτρο της αναστολής εργασίας, μεγαλύτερα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν τα νοσοκομεία της περιφέρειας» είπε η κα Παγώνη. «Η περιφέρεια θα έχει πολύ περισσότερα προβλήματα απ’ ότι τα νοσοκομεία στις μεγάλες πόλεις γιατί να μην ξεχνάμε γιατί εκεί υπάρχει μειωμένο ποσοστό προσωπικού σε ό,τι αφορά τους νοσηλευτές και τους γιατρούς» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, ενώ τόνισε ότι με τα στοιχεία που έχει η ΠΟΕΔΗΝ αυτή τη στιγμή, τα οποία δεν είναι όμως τελικά, το ποσοστό των γιατρών που είναι εμβολιασμένοι πανελλαδικά είναι 94,75% και των νοσηλευτών και των υπόλοιπων εργαζομένων περίπου στο 90%.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ απηύθυνε έκκληση στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν πρώτα από όλα για τη δική τους υγεία αλλά και των ασθενών τους, σημειώνοντας πως δεν είναι αρνητές, αλλά φοβισμένοι και σε αυτή την περίπτωση “πρέπει με πειθώ, διάλογο και ήπια αντιμετώπιση να τους κάνουμε να αλλάξουν γνώμη και να εμβολιαστούν”. Υπογράμμισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική και δεν πρέπει να θέσουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και των ασθενών τους.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.