Όλη η Ελλάδα, σε μια εικόνα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο γνωστός Πατρινός δικηγόρος, πρ. βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης, μας διηγήθηκε μέσω fb μια ιδιαίτερη και διδακτική ιστορία μεσούσης της πανδημίας του κορωνοϊού:

Όλη η Ελλάδα, σε μια εικόνα.

Αγιασμός στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου,.

Αρχιμανδρίτης, τελεί την τελετή ( εννοείται, μοναδικός χωρίς μάσκα,) και στο τέλος καλεί τους επισήμους ( αντιπεριφερειάρχη, δήμαρχο και λοιπούς) να φιλήσουν το σταυρό. Το κάνουν με κατεβασμένη τη μάσκα αφού θεωρείται ασυγχώρητη αμαρτία να το κάνεις με μάσκα. 

Στη συνέχεια, ο ιερέας κάλεσε τα παιδιά τα πράξουν το ίδιο.

Και, αλίμονο, τη κρίσιμη στιγμή, ο λυκειάρχης υπέπεσε στο θανάσιμο αμάρτημα:  προέτρεψε τους μαθητές να μην κατεβάσουν τη μάρκα.

Ποιος είδε το θεό και δεν το φοβήθηκε Ο Αρχιμανδρίτης πέρασε από γενεές δεκατέσσερες, τον αναιδή και ασεβή λυκειάρχη: Χαρακτηριστική η αντίδραση του ιερωμένου απέναντι σε έναν παιδαγωγό των παιδιών μας » Να κρατάω το σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας!, Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους; Ντροπή σας!  Οι άρχοντες του τόπου φιλήσανε το σταυρό χωρίς μάσκα και εσείς θα μου κάνετε επεισόδιο την ώρα του αγιασμού και να μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις επειδή δεν φοράω μάσκα.  Είναι αναίδεια που με διακόψατε. Οι άρχοντες του τόπου έδωσαν το παράδειγμα στα παιδιά μας φιλώντας το σταυρό, εσείς τι δίνετε;».

Συμπαρίσταμαι αμέριστα στον ήρωα λυκειάρχη για το απίστευτο μπούλινγκ που πρέπει να δέχθηκε ακόμα και από τους παρόντες πολιτικούς.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.