Μίκης Θεοδωράκης: Στον Γαλατά Χανίων η ταφή του- Σε λαϊκό προσκύνημα από αύριο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, βρέθηκε λύση για την ταφή του μεγάλου δημιουργού, καθώς συμφώνησαν τα παιδιά του.

Ηοικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη αποφάσισε να σεβαστεί την επιθυμία του μουσικοσυνθέτη και η ταφή θα πραγματοποιηθεί τελικά στον Γαλατά Χανίων, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος.

Επομένως, δόθηκε τέλος στην ενδοοικογενειακή διαμάχη, καθώς πείστηκε τελικά και η κόρη του Μαργαρίτα, η οποία ζητούσε να γίνει η κηδεία στο Βραχάτι Κορινθίας ώστε να μπορεί να τον επισκέπτεται τόσο εκείνη όσο και η μητέρα της, η 94χρονη Μυρτώ Αλτίνογλου, προτείνοντας να γίνει η οριστική ταφή του στον Γαλατά Χανίων, με την πάροδο των τριών ετών κατά την εκταφή.

Επομένως, η συνεδρίαση του Δικαστηρίου τη Δευτέρα αποκτά τυπικό χαρακτήρα, ενώ εγγυητής των εξελίξεων είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας και το ΚΚΕ, σύμφωνα πάντα με την επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη.

Έτσι η σορός του μεγάλου δημιουργού θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα τη Δευτέρα, μία ημέρα νωρίτερα απ’ ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί. Συγκεκριμένα η σορός του θα βρίσκεται στη Μητρόπολη Αθηνών τη Δευτέρα (10.00 – 19.00), την Τρίτη (10.00 – 19.00) και την Τετάρτη από τις 10.00 έως τις 15.00 οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία. Έπειτα, η οικογένεια θα ταξιδέψει στα Χανιά για το ύστατο «χαίρε».

Γιος Μίκη Θεοδωράκη: «Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό, δεν θα το κάνω τώρα»

Με μια συγκινητική ανάρτηση, ο γιος του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος τάχθηκε ανοιχτά για μια ακόμα φορά υπέρ της ταφής του στον Γαλατά Χανίων, σημειώνοντας ότι δεν αψήφισε ποτέ την επιθυμία του πατέρα του.

Η ανάρτηση του Γιώργου Θεοδωράκη:

«Από τα πρώτα πράγματα που κατάλαβα, μικρό παιδί, είναι πως ο πατέρας μας δεν μας ανήκει. Φρόντισε ο ίδιος γι αυτό. Μέσα από το έργο του, το ταλέντο του, με την αδιάκοπη εργασία του, να γίνει ο Μίκης όλων. Του κόσμου και του χρόνου.

Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια.

Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ.

Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά.

Θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί όπως του πρέπει. Η οικογένεια. Οι φίλοι. Οι συνεργάτες. Οι συγχωριανοί. Όσοι τον αγάπησαν. Όσοι μπορεί να τον πίκραναν. Όσοι στο παρελθόν μπορεί να συμφώνησαν ή να διαφώνησαν. Τίποτα πια δεν έχει σημασία. Εκείνο που μένει είναι το τελευταίο δάκρυ.

Σας Ευχαριστούμε για την Αγάπη σας. Είμαστε όλοι ευγνώμονες. Γι’αυτό, σας παρακαλώ, να δεχτείτε την συγγνώμη μας, την βγαλμένη μέσα από τον πόνο τον βαθύ, κι όλοι μας να σωπάσουμε για να αποχαιρετήσουμε τον πατέρα.

Γιώργος Θεοδωράκης»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.