Μια θλιβερή ιστορία που μπορούμε να ανατρέψουμε κάπως…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aλεξάνδρα Δημοπούλου (ΙΤΥΕ – πανεπιστήμιο Πατρών, σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων στο θέμα των αδέσποτων ζώων), έκανε μια ακόμη ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, που αξίζει να διαβαστεί έως τέλους:

Μια θλιβερή ιστορία που μπορούμε να ανατρέψουμε κάπως…

Πρόκειται για τον 7χρονο περίπου σκυλάκο ΜΑΞ, που έχει πέσει σε κατάθλιψη μετά την βαριά ασθένεια του ανθρώπου του, του κου Άκη.

Ο κ.  Άκης τον είχε βρει μικρό κουταβάκο παρατημένο κάπου, τον πήρε σπίτι και τον ανάθρεψε σαν παιδί του. Ο ίδιος συγκινημένος μας είπε ότι κοιμόντουσαν μαζί, έτρωγαν μαζί, μοιράζονταν κάθε τι στην καθημερινότητα κι ήταν κι οι δυο ευτυχισμένοι. Ο ΜΑΞ ήταν χαρούμενος και κουνούσε ουρά και τα ‘ βλεπε όλα όμορφα.

Όμως ο άνθρωπος αρρώστησε βαριά, έπαθε κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο και όλο χειροτέρευε. Συνέχισαν να ζουν μαζί, ο ΜΑΞ πάντα δίπλα στο κρεββάτι του, μέχρι που άρχισε να πέφτει σε κατάθλιψη, δίπλα στον ακινητοποιημένο πλέον σύντροφό του. Ξαφνικά γι αυτόν όλα έγιναν μαύρα και εχθρικά. Ένιωσε ανασφαλής, δε σήκωνε κεφάλι, κι αν κάποιος τον πλησίαζε του αγρίευε υπολογίζοντάς τον ως εχθρό. Εμπιστευόταν πλέον μόνο την κα  Βαγγελιώ (Βαγγελίτσα Μπάμπουλη ), τη γειτόνισσα που τον τάιζε και νοιαζόταν και για τον κο Άκη. Κάποιο διάστημα υπήρξε κι ένας άλλος γείτονας που τον έβγαζε βόλτες που και που. Ο ΜΑΞ ακολουθούσε στις βόλτες μέχρι να ξαναγυρίσει να χωθεί στη μεριά του δίπλα στο κρεββάτι του αρρώστου φίλου του.

Ώσπου τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, κι αποφασίστηκε να μεταφερθεί ο κ. Άκης στο άσυλο ανιάτων. Ο  ΜΑΞ έμεινε πίσω μόνος κι αρνιόταν πλέον και να φάει. Αυτή που τον στήριξε και πάλι ήταν  κα Βαγγελιώ, που όπως περιγράφει, παρότι δεν ξέρει αν οι σκύλοι κλαίνε, τον βρίσκει κάθε βράδυ δακρυσμένο και δεν μπορεί να το εξηγήσει. Και το θλιμμένο όλο απόγνωση βλέμμα του της σκίζει την καρδιά.

Ο ΜΑΞ άρχισε να τρώει έστω και μηχανικά, και μένει πάντα δίπλα σ’ εκείνο το κρεββάτι του ανθρώπου περιμένοντας.

Ειδοποιήθηκε γι αυτό ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, προκειμένου να επιληφθεί.

Ο George Katsimigas, υπεύθυνος περισυλλογής του Δήμου και όχι μόνο, έτρεξε στο σπίτι αυτό μαζί με την εκπαιδεύτρια σύζυγό του Georgia Ktistaki, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση, και να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε.

Συνάντησαν τον κο Άκη και την κα Βαγγελιώ, συνάντησαν το ΜΑΞ ο οποίος δείχνει για την ώρα αμυντική στάση σε όποιον ξένο τον πλησιάζει και χρειάζεται αγάπη για να νιώσει ασφάλεια. Είναι σίγουρα καλύτερο να πάει σε ένα σπίτι κι όχι σε καταφύγιο για να νιώσει πιο ήρεμος και να αποβάλλει τη θλίψη.

Ο άνθρωπός του, ο κ. Άκης το μόνο που μας ζήτησε με δάκρυα είναι να αγκαλιάσουμε το φίλο του το ΜΑΞ με αγάπη για να ξεπεράσει τα άσχημα που τον βρήκαν, και να τον φροντίσουμε μέχρι να γίνει καλά.

Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με την κα Βαγγελιώ, η οποία έχει αναλάβει να τον φροντίζει και να τον βγάζει στο μπαλκόνι να βλέπει λίγο φως, μέχρι εμείς να βρούμε τον κατάλληλο άνθρωπο που θα θελήσει ν’ απαλύνει τα βάσανα και τη στενοχώρια του. 

Ο κος Άκης είναι πλέον στο άσυλο ανιάτων. Του τηλεφωνεί η κα Βαγγελιώ να μάθει τι κάνει και της λέει «άσε με εμένα, πες μου τι κάνει ο ΜΑΞ και κλαίει», και της συμπληρώνει «όταν γίνω εγώ καλά θα μου τον φέρουν πάλι πίσω εντάξει?» .

Παιδιά όλοι για το ΜΑΞ!!!!

Να κάνουμε αυτά τα μάτια πάλι χαρούμενα! Να δώσουμε χαρά και στον κο Άκη.

Χρειαζόμαστε έναν καλό άνθρωπο, μια φιλοξενία, μια υιοθεσία, μια καρδιά μεγάλη.

Όποιος θελήσει να προσθέσει στην ιστορία της ζωής του μια τέτοια πράξη αλληλεγγύης , μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου inbox ή να καλέσει την κα Βαγγελιώ με την οποία μιλάω καθημερινά στο τηλ. 693 845 2861.

Θα τον πάρει με το βιβλιάριο υγείας του ενημερωμένο από το ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ, και στειρωμένο.

Η εκπαιδεύτρια κα Γιωργία Κτιστάκη , προς τιμήν της, προσφέρθηκε να βοηθήσει στην προσαρμογή και κοινωνικοποίηση τον πρώτο καιρό, όποιον επιλέξει το θλιμμένο ΜΑΞ..

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.