Κώστας Μάρκου: Ερώτηση για τα ποσοστά θνητότητας στις ΜΕΘ κορονοϊού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου έθεσε χθες σε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη ερωτήματα που αφορούν τα στοιχεία της θνητότητα των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας COVID.

Ταυτόχρονα ζήτησε τον απολογισμό της από 8/5/20 συσταθείσας Επιτροπής Κοτανίδου με αντικείμενο την ανάπτυξη των μονάδων ΜΕΘ. Ο κ. Μάρκου τόνισε με έμφαση ότι αντί των απαιτούμενων μέτρων, το «επιτελικό» κράτος προσπάθησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με επικοινωνιακά τεχνάσματα και με εμβαλωματικές, δήθεν λύσεις. Έτσι, εκτός από κάποιες λίγες νέες κλίνες ΜΕΘ που αναπτύχθηκαν με χορηγίες, βάφτισε κλίνες ΜΕΘ τις κοινές κλίνες που δεν ανταποκρίνονται κατ` ελάχιστο στην αποστολή τους και επέβαλε 10άδες μετακινήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ανά την Ελλάδα που, το χειρότερο, δεν είχαν καμιά στοιχειώδη εμπειρία και γνώση των αυξημένων απαιτήσεων που χρειάζονται για αυτό το ρόλο.

Παράλληλα ο βουλευτής παρουσίασε στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν την αποτυχία αντιμετώπισης της πανδημίας και του προγράμματος των εμβολιασμών.

Ο κ. Πλεύρης ούτε τα ζητηθέντα στοιχεία κατέθεσε, ούτε έδωσε κανένα στοιχείο για το έργο της Επιτροπής Κοτανίδου.

 

Το link της συζήτησης εδώ:

 

https://youtu.be/KIAsK2gmMvQ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.