Κορύφωση του τέταρτου κύματος στα μέσα Οκτωβρίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την εκτίμηση ότι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα φτάσουμε στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας εξέφρασε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκος Θωμαΐδης. Όπως είπε, σύμφωνα με τα μοντέλα, θα έχουμε 3.000-3.500 κρούσματα ημερησίως.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Θωμαϊδης επεσήμανε πως αν το ποσοστό των εμβολιασμένων έφτανε το 80% με 85%, θα καταγράφονταν λιγότερο από τα μισά κρούσματα.

Σε ό,τι αφορά στο ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, ανέφερε ότι καταγράφεται αύξηση, η οποία θα αποτυπώνεται στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα σημείωσε ότι η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι στη Θεσσαλονίκη, όπου σύμφωνα με το ΑΠΘ, παρατηρούνται διακυμάνσεις στη συγκέντρωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά απόβλητα.

Συγκεκριμένα, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Τετάρτης 22/09 και της Πέμπτης 23/09 είναι:

-Σταθερή (-2%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων της Δευτέρας 20/09 και της Τρίτης 21/09.

-Οριακά αυξημένη (11%) σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Τετάρτης 15/09 και Πέμπτης 16/09.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.