Κορονοϊός – Βρετανία: Χωρίς εμβολιασμό οι ηλικίες 12-15 ετών θα νοσήσουν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανησυχητικά στοιχεία από τη Βρετανία με τον αρχίατρο της Αγγλίας Κρις Ουίτι να δηλώνει πως αυτή τη στιγμή τα παιδιά καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά μετάδοσης του κορονοϊού.

Παράλληλα προειδοποίησε πως χωρίς τον εμβολιασμό σχεδόν όλοι οι 12-15 ετών θα μολυνθούν κάποια στιγμή από τη νόσο στη Βρετανία και τον υπόλοιποι κόσμο.

«Αναμφίβολα, καταγράφεται σημαντική μετάδοση σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Στην πραγματικότητα, η ηλικιακή ομάδα για την οποία μιλάμε είναι αυτή στην οποία αυτή τη στιγμή καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό μετάδοσης, εξ όσων γνωρίζουμε», είπε ο Ουίτι ενώπιον βουλευτών, σε μια συνεδρίαση σχετικά την απόφαση της κυβέρνησης να χορηγήσει εμβόλια κατά της Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Ο Κρις Ουίτι επισήμανε πως η σύσταση επικεντρώνεται αποκλειστικά στο όφελος που θα έχουν τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών και το εν λόγω μέτρο δεν αποφασίστηκε για πολιτικούς λόγους ή προς όφελος των πιο ευάλωτων ενηλίκων.

Πρόσθεσε πως αν και το εμβολιαστικό πρόγραμμα θα προκαλέσει κάποια αναστάτωση στα σχολεία, αυτή θα αντισταθμιστεί από την ενδεχόμενη αναστάτωση που θα προκαλούταν εάν τα παιδιά προσβάλλονταν από την Covid-19.

«Η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών που δεν έχουν μολυνθεί αυτή τη στιγμή από την Covid θα προσβληθεί κάποια στιγμή», τόνισε.

«Δεν θα συμβεί απαραίτητα τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες, αλλά θα μολυνθούν αργά ή γρήγορα, διότι είναι απίστευτα μεταδοτική… Ο εμβολιασμός θα μειώσει αυτόν τον κίνδυνο».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.