Κορονοϊός: Η πρώτη ενημέρωση με τη Μίνα Γκάγκα για την πανδημία-Περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σήμερα, Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Για πρώτη φορά, δίνει το παρών ως Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, η Μίνα Γκάγκα. Επίσης, στην ενημέρωση συμμετέχουν η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Η πανδημία εξακολουθεί να καλπάζει. Είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε τα μέτρα και να συνεχίζουμε να εμβολιαζόμαστε για να είμαστε ασφαλείς», είπε η Μίνα Γκάγκα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η κα Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Διακρίνεται μία ύφεση τις τελευταίες 15 ημέρες από τα κρούσματα και τον αριθμό των εισαγωγών». Και συνέχισε: «Τα self test συνεχίζουν να συνεισφέρουν στην πανδημία, καθώς το 30% των νέων κρουσμάτων εντοπίζεται από θετικό self test. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο εντοπίζεται σε Αργολίδα, Αρκαδία, Ευρυτανία, Ροδόπη και Γιάννενα και περιοχές στο Βόρειο Αιγαίο.

Αυξάνεται η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων που είναι στα 66 έτη σήμερα. Η πλειοψηφία είναι πολίτες που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν».

«Περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά, λόγω του ελέγχου που θα διενεργήσουμε σε ασυμπτωματικά παιδιά. Μετά από τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων, περιμένουμε μείωση των κρουσμάτων, εφόσον τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ανάλογα με την πορεία της πανδημίας», είπε στη συνέχεια.

Από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε: «20-30% είναι η αύξηση των νεκρών σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 6% η αύξηση των διασωληνωμένων. Η επιδημία βρίσκεται σε μία φάση συρρίκνωσης τις τελευταίες δύο εβδομάδες».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.