Κόντρες για εμβολιασμούς στη Βουλή: «Βαρουφάκης: Δεν πείθετε με τον αυταρχισμό» – Χατζηδάκης: «Κλείνετε το μάτι στους αντιεμβολιαστές»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με αναφορές στην επικαιρότητα και συγκρούσεις για τον χειρισμό της πανδημίας, συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας με τα μέτρα κοινωνικής πρόνοιας, που περιέχει και τις ρυθμίσεις για τις «νταντάδες της γειτονιάς».

Τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν το λόγο πήρε ο επικεφαλής του Μερα25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος παρατήρησε ότι το ποσοστό του εμβολιασμού έχει καθηλωθεί, με τη κυβέρνηση, αντί να εργάζεται για να πειστούν οι διστακτικοί, να διαφημίζει «πόσο ορθολογιστές είμαστε εμείς και πόσο «ηλίθιοι» οι ανεμβολίαστοι». Έχετε αφεθεί, είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, σε έναν συνδυασμό αυταρχισμού και αγοραίων μεθόδων αύξησης του κόστους για τους ανεμβολίαστους».

Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι όχι μόνο δεν πείθει τον κόσμο να εμβολιαστεί αλλά τον οδηγεί και σε ακραίες πολιτικά λύσεις.

«Και όλα αυτά γίνονται σε μια χρεοδουλοπαροικία. Ακόμα και να τους επιβάλετε με αυτό τον τρόπο τον εμβολιασμό, η πικρία μέσα τους – σε κατάσταση αύξουσας φτώχειας – μόνο τον φασισμό θα ωφελήσει», είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει: «Δεν έχετε δικαίωμα να παίρνετε ίσες αποστάσεις για τα άκρα! Το άναμμα της φτώχιας φουντώνει πάλι την ακροδεξιά. Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά σωτήριο και δημόσιο αγαθό! Μια αναποτελεσματική κυβέρνηση που επιστρατεύει τον αυταρχισμό δεν πείθει αυτούς που πρέπει. Η πανδημία θα μπορούσε να είχε τελειώσει. Ετσι εκκολάπτεται το αυγό φιδιού», είπε.

«Δεν ξέρω τι διαφορετικό υιοθετεί η κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς σε σχέση με αυτές της Γαλλίας, της Ισπανίας ή της Πορτογαλίας. Ολες οι χώρες της ΕΕ ίδια μέτρα υιοθετούν», απάντησε ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε με νόημα: «Βλέπω όμως ότι η αντιπολίτευση, στη πατρίδα μας εξακολουθεί να πατάει σε δύο βάρκες, να μιλά υπέρ των εμβολιασμών, αλλά στην πραγματικότητα να κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές για να μη χάσουν το ακροατήριο. Εκείνο που περιμένω από την αντιπολίτευση, καθώς ισχυρίζεται η ίδια ότι έχει επαφή με τον κόσμο, είναι να χρησιμοποιήσει την πειθώ της για να εμβολιαστούν περισσότεροι! Εσείς που χρησιμοποιείτε καλύτερες μεθόδους ιδού στάδιο δόξης λαμπρό».

Απαντώντας στον υπουργό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτήρισε απρέπεια τις αναφορές του υπουργού στην αντιπολίτευση. «Εχετε εκτός από τον Βελόπουλο όλα τα κόμματα να στηρίζουν τον εμβολιασμό. Τη δική σας αποτυχία δεν θα τη χρεώσετε στους υπόλοιπους», σημείωσε. Αναφερόμενος στα επεισόδια σε Σταυρούπολη και Εύοσμο, επισήμανε: «Πανηγυρίζετε για να αλλάξετε την ατζέντα αλλά την στήριξη του ΕΣΥ την έχετε αφήσει. Θα περίμενα σήμερα, τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να μην κάνουν τους Πόντιους Πιλάτους απέναντι στον Χρυσαυγιτισμό».

 

 

 

 

 

Πηγή: www.iefimerida.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.