Ήταν εκεί…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο γνωστός Πατρινός δικηγόρος – εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, μας πληροφόρησε μέσω της παρακάτω ανάρτησή του στο fb ότι:

Ένα δημοκρατικό αντιφασιστικό ποτάμι, πλημμύρισε σήμερα τις εργατοσυνοικίες, στο Κερατσίνι και την Κοκκινιά, ανήμερα της επετείου των 8 χρόνων, από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Στην μεγαλύτερη συγκέντρωση και πορεία των τελευταίων χρόνων, στην κεφαλή της πορείας βρεθήκαν πανό, με τα πορτραίτα θυμάτων της φασιστικής, σεξιστικής και ρατσιστικής βίας, όπως του Νίκου Τεμπονέρα, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου,, του μικρού Άλεξ από τη Βέροια, της Ελένη Τοπαλούδη, του Μιχαλη Καλτεζά, του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του Μπερκίν Ελβάν, του Ζακ Κωστόπουλου, του Σαχζάτ Λουκμάν και φυσικά, του Παύλου Φύσσα.
Τα πανό κρατούσαν συγγενείς και φίλοι των θυμάτων, κατόπιν προτροπής της Μάγδας Φύσσα.
Η πορεία ολοκληρώθηκε με την κατάθεση λουλουδιών, από τους συγγενείς των θυμάτων και την Μάγδα, στο μνημείο, στο μπλόκο της Κοκκινιάς.
Το σύνθημα «ο Παύλος Ζει, τσακίστε τους Ναζί» αντηχούσε στα σοκάκια του Πειραιά, ενώ κόσμος από τα μπαλκόνια χειροκροτούσε στο πέρασμα της πορείας.
Η καταδίκη του φασισμού και του σάπιου συστήματος εκμετάλλευσης, που τον εκτρέφει, ήταν το βασικό μήνυμα των φετινών εκδηλώσεων. Ούτε στο Κερατσίνι, ούτε πουθενά…
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.