ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ: Η αναστολή της εργασίας, άρχισε ήδη να δείχνει τις τραγικές συνέπειες στους συναδέλφους μας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» αναφέρει:

Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ της ΕΡΓΑΣΙΑΣ, άρχισε ήδη να δείχνει τις ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ στούς Εργαζόμενους Συναδέλφους μας που καλούνται να ανταποκριθούν στίς αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου μας, χωρίς επαρκείς δυνάμεις, χωρίς άδειες και χωρίς τα υποχρεωτικά ρεπό τους.

Η αναστολή εργασίας των 150 και πλέον συναδέλφων μας, έχει αρχίσει ήδη να δείχνει  τα πολλά λειτουργικά προβλήματα στο Νοσοκομείο μας και τις τραγικές αρνητικότατες συνέπειες  στους Συναδέλφους μας, που αναγκάζονται να Εργάζονται με ελλιπείς δυνάμεις στην έξαρση της πανδημίας, χωρίς άδειες και τα  υποχρεωτικά ρεπό τους, εργασιακά δικαιώματα που καταπατούν οι Διοικούντες, αυτοί δηλ. που σε άλλους εφαρμόζουν την αναστολή της εργασίας τους επικαλούμενοι προκλητικότατα την  νομιμότητα.

Ήδη πολλές Προϊστάμενες αδυνατούν να βγάλουν ασφαλές πρόγραμμα υπηρεσίες, όπως η ΜΕΘ, ενώ άλλες καταρτίζουν προγράμματα με μειωμένες βάρδιες χωρίς ρεπό, με δύο έως και τρεις νύκτες την εβδομάδα από μια ήταν πριν, όπως τα ΤΕΠ, νευραλγικοί και σημαντικοί χώροι.

Επίσης υπάρχουν  τμήματα που έχουν μείνει μόνον δύο συνάδελφοι, οι οποίοι θα εργάζονται ένας στην Πρωινή βάρδια και  ένας  την απογευματινή και μάλιστα συνεχώς  7 ημέρες την εβδομάδα.

Αντιλαμβάνεσαι ότι μιλάμε για επικίνδυνες καταστάσεις, για εγκληματικές ενέργειες των Διοικούντων οι οποίες  ΣΑΦΩΣ δεν είναι αποδεκτές και δεν θα τις αφήσουμε στην τύχη τους, όπως δεν θα αφήσουμε στην τύχη τους τούς Εργαζόμενους Συναδέλφους μας που ήδη εκπέμπουν SOS.

Καλούμε τους  Διοικούντες  που εφαρμόζουν κατά το δοκούν τούς νόμους και τίς κείμενες διατάξεις για τούς γνωστούς ευνόητους λόγους, τους οποίους καθιστούμε εξ΄ ολοκλήρου υπεύθυνους για την κατάσταση που έχουμε περιέλθει  και για ότι ήθελε συμβεί στους Συναδέλφους μας και στους Ασθενείς, να ξαναδούν αντικειμενικά – σοβαρά και υπεύθυνα το πρόβλημα, να επαναπροσδιοριστούν και μάλιστα άμεσα, ειδάλλως ο δρόμος του εισαγγελέα, φαίνεται να είναι μονόδρομος για όλους αυτούς.

Επίσης δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε για πολύ τις άθλιες συνθήκες που καλούνται να εργαστούν οι Συνάδελφοι μας ούτε την επικινδυνότητα της κατάστασης για την οποία τις επόμενες ημέρες θα μιλήσουμε με πιο πολλά και συγκεκριμένα  στοιχεία, ούτε βεβαίως τα κοινωνικά προβλήματα που δημιούργησαν στους αναστέλλοντες την εργασία Συναδέλφους μας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.