Ηλιόπουλος – Μεγάλη νίκη για τους εργαζόμενους η δικαίωση των διανομέων της efood

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Μεγάλη νίκη για τους εργαζόμενους και την κοινωνία η δικαίωση των διανομέων» τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος με αφορμή την μετατροπή των συμβάσεων στην efood σε αορίστου χρόνου προσθέτοντας ότι «ο νόμος Χατζηδάκη έχει ξεκινήσει ήδη να ξηλώνεται».

«Είναι μια τεράστια νίκη για τους εργαζόμενους και για την κοινωνία που στήριξε το δίκαιο αγώνα τους», υπογραμμίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Αυτό το οποίο είναι κρίσιμο για το επόμενο διάστημα είναι να κατοχυρωθεί νομοθετικά ότι οι εργαζόμενοι διανομείς εντάσσονται στη μισθωτή εργασία, με όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν», προσθέτει σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Αυγή», στη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης των διανομέων της efood.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να ξηλωθεί ολοκληρωτικά ο νόμος Χατζηδάκη και να αποτελεί παρελθόν», καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου έχει ως εξής:

«Στην πραγματικότητα ο νόμος Χατζηδάκη έχει ξεκινήσει ήδη να ξηλώνεται. Είναι μια τεράστια νίκη για τους εργαζόμενους και για την κοινωνία που στήριξε το δίκαιο αγώνα τους. Αυτό το οποίο είναι κρίσιμο για το επόμενο διάστημα είναι να κατοχυρωθεί νομοθετικά ότι οι εργαζόμενοι διανομείς εντάσσονται στη μισθωτή εργασία, ότι δεν μιλάμε για ελεύθερους επαγγελματίες. Άρα ότι θα έχουν όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από τη μισθωτή εργασία, ασφάλιση, ωράριο, κάλυψη για τα εργατικά ατυχήματα.

»Είναι μια μεγάλη νίκη για την ελληνική κοινωνία, η δεύτερη μεγάλη νίκη μετά την ακύρωση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Και θα συνεχίσουμε τον αγώναμέχρι να ξηλωθεί ολοκληρωτικά ο νόμος Χατζηδάκη και να αποτελεί παρελθόν».

 

 

 

 

πηγη

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.