Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Κοντά σε σπίτια και το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ οι φλόγες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φωτιά μαίνεται στην περιοχή της Νέας Μάκρης, σε κοντινή απόσταση από το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ καθώς και μέσα στον οικισμό Λιβίσι.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύο σημεία, αργά το βράδυ της Δευτέρας, με τη μία εστία να μαίνεται κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ και τη δεύτερη κοντά στο τέρμα της οδού Δήμητρας στον οικισμό Λιβίσι.

Οι φλόγες είναι μέσα στον αστικό ιστό και δίνεται μάχη να μην καούν σπίτια, καθώς έχουν παραδοθεί στις φλόγες τα πεύκα.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση από το Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ στην περιοχή της Νέας Μάκρης πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο σημείο έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχειρούν 112 πυροσβέστες, 36 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα (ΜΕΤΠΕ) και πολλοί εθελοντές, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και δυνάμεις του Στρατού. Eπίσης οχήματα από την Πολιτική Προστασία Ραφήνας και το Νέο Βουτζά.

Επί τόπου βρίσκονται παράλληλα περιπολικά της Αστυνομίας και ομάδα ΔΙΑΣ και έχουν αρχίσει την προληπτική εκκένωση του οικισμού, έπειτα από σχετική εισήγηση της Πυροσβεστικής.

Η εκκένωση έχει αρχίσει από τα σπίτια που βρίσκονται στις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Δάφνης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων από όπου ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την πλατεία της Νέας Μάκρης, χωρίς ωστόσο να έχει εκδοθεί μήνυμα από 112.

Σε εξέλιξη είναι και η δεύτερη εστία που εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ.

Πολλοί κάτοικοι κατέφυγαν στην παραλία.

Με εντολή του αρχηγού το ΠΣ αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη μεταβαίνει στον τόπο της πυρκαγιάς κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια.

Άνοιξε η πρώην αμερικανική βάση για φιλοξενία πολιτών

Εν τω μεταξύ άνοιξε – όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο – το Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης (πρώην Αμερικάνικη βάση). Οι κάτοικοι που εκκένωσαν τις κατοικίες τους λόγω της πυρκαγιάς μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί για απόψε. Επίσης στο Κ.Υ. Νέας Μάκρης όλοι οι γιατροί είναι σε επιφυλακή για να παράσχουν βοήθεια σε όποιον πολίτη τη χρειαστεί.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας επιβεβαίωσε την σοβαρότητα της κατάστασης και τόνισε: «Πηγαίνουμε πόρτα-πόρτα και ενημερώνουμε τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους».

Διακοπή της κυκλοφορίας

Με ενημέρωσή της η ΕΛ.ΑΣ., γνωστοποιεί ότι λόγω της πυρκαγιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Παρασκευής, από το ύψος της Βασιλείου Ρώτα.

Επίσης, λόγω της φωτιάς, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

– Στη Λεωφόρο Μαραθώνος από τη Λεωφόρο Διονύσου έως την οδό Αγίου Ανδρέα

– Στην οδό Αγίου Πέτρου από την οδό Σπύρου Λούη

– Στην οδό Αγίου Εφραίμ από τη Λ. Διονύσου

– Στην οδό Αγ. Παρασκευής από τη Βασιλείου Ρώτα

– Στην οδό Περιπάτου από τη Λ. Μαραθώνος και

– Στην οδό Ερμού από την οδό 102.

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.