Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Ο Σύλλογος Φοιτητών Οδοντιατρικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Φοιτητών Οδοντιατρικής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της 63ηςΘερινής Συνάντησης της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Φοιτητών Οδοντιατρικής (European Dental Students’ Association – EDSA) που έλαβε χώρα στο Κόβιτσε, Σλοβακίας, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την 23ηΑυγούστου 2021 την αίτηση του Συλλόγου Φοιτητών Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για συμμετοχή ως πλήρες μέλος στον Οργανισμό. 

Η Κυπριακή αντιπροσωπεία, που αποτελείτο από τους φοιτητές Γιάννη Πιστόλα, Πολύκαρπο Χατζηπερικλή και Στέλλα Ελένη Κωνσταντινίδου, υποστήριξε επάξια την αίτηση και παρουσίασε λεπτομερώς το Πρόγραμμα Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς επίσης το καταστατικό και τις δραστηριότητες του Συλλόγου.    

Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Φοιτητών Οδοντιατρικής (ΕΕΦΟ) ιδρύθηκε το 1988 και σήμερα αντιπροσωπεύει περισσότερους από 70000 φοιτητές Οδοντιατρικής από 182 Οδοντιατρικές Σχολές σε 33 διαφορετικές χώρες και με το ΕΠΚ και την Κύπρο να αποτελούν τις νέες εκπροσωπήσεις. Η ΕΕΦΟ είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που δέχεται ως μέλη φοιτητές Οδοντιατρικής που σπουδάζουν σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. 

Όπως δήλωσε ο κ. Πιστόλας η αποδοχή ως πλήρους μέλους του Συλλόγου Φοιτητών Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι αποτέλεσμα μιας μακράς και συστηματικής προετοιμασίας, που στέφθηκε με επιτυχία, έτσι ώστε κάθε φοιτητής μας να μπορεί να συμμετέχει ενεργά στις επιστημονικές εκδηλώσεις, τα προγράμματα ανταλλαγών και τις ερευνητικές δραστηριότητες του διεθνούς αυτού οργανισμού. 

Ο Εκτελεστικός Κοσμήτορας του Τμήματος Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Αθανάσιος Ε. Αθανασίου, που υποστήριξε την αίτηση του Συλλόγου με επιστολή του στο Προεδρείο της ΕΕΦΟ, αφού συνεχάρη την Κυπριακή αντιπροσωπεία, αναφέρθηκε στις νέες μαθησιακές και πολιτισμικές ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιήσουν οι φοιτητές Οδοντιατρικής εκμεταλλευόμενοι την συμμετοχή τους στον διεθνή αυτό οργανισμό. Θεωρεί επίσης ότι η φοιτητική οδοντιατρική κοινότητα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, με μέλη της από περισσότερες από 30 χώρες, παρακολουθώντας ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών στην Αγγλική, έχει όλα τα εφόδια και προσόντα να συμμετάσχει ενεργά στις δραστηριότητες της ΕΕΦΟ.    

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πτυχίο Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.euc.ac.cy ή να επικοινωνήσετε στο email info@euc.ac.cy 

 

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.