Ερντογάν: «Η Ελλάδα να αποφεύγει μονομερείς ενέργειες και τετελεσμένα»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επίθεση κατά της χώρας μας, αλλά και όλης της Ευρώπης, περιλάμβανε το μήνυμα που έστειλε -μέσω βίντεο- ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συμπόσιο που διεξάγεται στη Σμύρνη, για τις σχέσεις γειτονίας με την Ελλάδα.

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο συμπόσιο με τίτλο «η Θάλασσα των νήσων (αντί Αιγαίο) και οι Σχέσεις Γειτονίας με την Ελλάδα», ο Τούρκος πρόεδρος απευθύνθηκε στην κυβέρνηση της Αθήνας λέγοντας ότι υπερασπίζεται τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας.

Ο κ. Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία επιθυμεί το Αιγαίο να μην είναι θάλασσα έντασης, αλλά ειρήνης και φιλίας.

«Mέχρι και τώρα προσπαθήσαμε να μην είμαστε η πλευρά που αυξάνει την ένταση. Στα βήματα της Ελλάδας που αύξησαν την πίεση, όπως το ζήτημα των θαλάσσιων περιοχών ευθύνης, της παραβίασης του αποστρατιωτικοποιημένου καθεστώτος των νησιών και με τις κηρύξεις NAVTEX, εμείς συμπεριφερθήκαμε πάντα με ειρηνικό τρόπο»ισχυρίστηκε.

«Περιμένουμε από την Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας και να αποφεύγει τετελεσμένες και μονομερείς ενέργειες. Πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις με την Ελλάδα βασισμένες στη δικαιοσύνη, την ευθυδικία και τη συνεργασία βάσει του δικαίου γειτονίας. Θέλουμε να κληροδοτήσουμε ένα πιο σταθερό, ασφαλές και ειρηνικό μέλλον για τα παιδιά μας αντί για μια κουβάρι προβλημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Οι μαξιμαλιστικές πολιτικές

Ο Τούρκος Πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας ότι μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Ελλάδα επιτάχυνε τις μαξιμαλιστικές της πολιτικές, αντί να συμβάλει ουσιαστικά στις καλοπροαίρετες προσπάθειες της Τουρκίας, ο Ερντογάν όπως γράφει το Sigmalive είπε: «Ενώ η προσφυγική κρίση θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, αυτή η ιστορική ευκαιρία χάθηκε λόγω της αδιάλλακτης στάσης της Ελλάδας».

«Το Αιγαίο Πέλαγος, το οποίο οι πρόγονοί μας αποκαλούσαν «θάλασσα των Νήσων», είναι μια κοινή πολιτιστική λεκάνη της ανθρωπότητας, ένα σταυροδρόμι πολιτισμών σε όλη την ιστορία», πρόσθεσε στη συνέχεια.

πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.