Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Σύσκεψη σωματείων για την υγεία σήμερα στο προαύλιο του ΠΓΝΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας αναφέρει:

Για ακόμη μια φορά μέσα σε λίγους μήνες η Αχαΐα, και ειδικά η Πάτρα βρίσκονται πάλι στο «κόκκινο» με ταυτόχρονη αύξηση εισαγωγών και νοσηλειών ασθενών με COVID-19 σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

 

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας είναι ξανά οριακή με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες επικίνδυνες για ασθενείς και προσωπικό. Οι υγειονομικοί συνεχίζουν να δίνουν παλικαρίσια μάχη παρά τις τεράστιες ελλείψεις, ενώ την ίδια ώρα το απαράδεκτο μέτρο της κυβέρνησης για αναστολές εργασίας δημιουργεί επιπλέον προβλήματα.

 

Την ίδια στιγμή, μεγάλοι χώροι δουλειάς συνεχίζουν να είναι οι βασικές εστίες υπερμετάδοσης αφού δεν υλοποιούνται ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων. Δεκάδες αυτοαπασχολούμενοι της πόλης μας κλείνουν τις επιχειρήσεις τους οριστικά και ειδικά στον κλάδο της εστίασης και της ένδυσης. Όσοι καταφέρνουν να μείνουν ανοιχτοί πνίγονται στα χρέη, ζώντας με επιδόματα.

 

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες! Αντί να στηρίξει το δημόσιο σύστημα Υγείας, αντί να υποχρεώσει τους εργοδότες να πάρουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, αντί να ενισχύσει το λαϊκό εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών της περιοχής μας, συνεχίζει να αναγάγει την προστασία της Υγείας αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη του λαού μας. Μετατρέπει το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης, σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και ευκαιρία για τους ιδιωτικούς ομίλους να αυξήσουν την πελατεία τους.

Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση! Τώρα είναι ανάγκη να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας μας, των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους μαζικούς φορείς που υπέγραψαν πριν λίγους μήνες την Ανοιχτή Επείγουσα Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, ζητώντας από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου συστήματος Υγείας, να συμμετέχουν μαζικά στη Σύσκεψη του ΕΚΠ.

Όλες και όλοι στην ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ του Εργατικού Κέντρου, την Τρίτη 7 Σεπτέμβρη, 6:30μμ, στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο. 

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.