Επίθεση με βιτριόλι: Το στρες έφερε τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια στο δέρμα της Ιωάννας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανησυχούν οι γιατροί της Ιωάννας για το στρες που βιώνει τις τελευταίες μέρες το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, παρότι το 35χρονο κορίτσι λαμβάνει ένα τεράστιο κύμα αγάπης και συμπαράστασης από τον κόσμο, οι θεράποντες γιατροί της βλέπουν τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια στο δέρμα της.

Το να παραστεί στη δίκη, να σταθεί για πρώτη φορά απέναντι σε όλους μας με το κεφάλι ψηλά, ήταν για την Ιωάννα η πρώτη μεγάλη της νίκη. Και όμως το έκανε γνωρίζοντας ότι αυτή της η απόφαση που λειτούργησε ως φάρμακο στην ψυχή της, θα δηλητηρίαζε το δέρμα της…

Το στρες, το οποίο βιώνει τις τελευταίες ημέρες η Ιωάννα, έχει φέρει ορμονικές αντιδράσεις στο σώμα της, με αποτέλεσμα να σαμποτάρει την θεραπεία αποκατάστασής της.

«Για αυτό ανησυχούμε όλοι οι θεράποντες, φοβόμαστε δηλαδή την αντίδραση της και σε άλλο όργανο και στο σώμα της. Ήδη έχουμε δει σημάδια που δείχνουν την ταλαιπωρία. Εξανθήματα, δυσκολίες, πραγματικά το βλέπουμε», δήλωσε η Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια κλινικής πλαστικής χειρουργικής στο Θριάσιο Νοσοκομείο

«Έχει πάει πολλούς μήνες πίσω στη θεραπεία της… Δυστυχώς έχει εμφανίσει το κορμί της σημάδια στο δέρμα της, η θεραπεία της δεν πάει καλά, όλοι μας λοιπόν πρέπει να υποκλιθούμε στο μεγαλείο ψυχής της» είναι η τοποθέτηση του Νίκου Αλεξανδρή, του δικηγόρου της.

Η Ιωάννα έχει, ήδη, υποβληθεί σε εννέα επώδυνα χειρουργεία και αναμένεται να κάνει άλλα 20. Έχει εγκαύματα στο 94% του προσώπου της και όμως η Ιωάννα δεν σταματά να αγωνίζεται για να ξανακερδίσει και πάλι την ζωή της.

Ο καθηγητής οφθαλμολογίας Γιώργος Κυμιωνής θυμάται την αντίδρασή της, όταν στην προσπάθειά του να της σώσει το ένα της μάτι, την ενημέρωνε ότι έπρεπε να βγάλει κάποιες βλεφαρίδες της: «Εκείνη την στιγμή ήξερε ότι αν δεν τις βγάλουμε θα την πονούσαν, αλλά μου είπε «άσε την γιατρέ, ας τις έχω, να είναι ομορφο το μάτι και αν χρειαστεί τις βγάζουμε μετά»! Πραγματικά με έχει εντυπωσιάσει η διάθεση για ζωή αυτού του κοριτσιού και η ανάγκη της να επιστρέψει στην ζωή, αν και αυτό το ξέρουμε ότι θα αργήσει…».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.