Δολοφονία Καραϊβάζ: Στα ίχνη των εκτελεστών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιούν κάθε μήνα τουλάχιστον 10 με 15 νυχτερινές εξορμήσεις σε «στέκια μπράβων» και νυχτερινά κέντρα, πραγματοποιούν ελέγχους αλλά και προσαγωγές «νονών της νύχτας», σε μια προσπάθειά τους να περιορίσουν τη δράση των 10 συμμοριών (με 340 περίπου μέλη) της μαφίας, η οποία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον 25 δολοφονικές επιθέσεις την τελευταία τριετία.

Ανάμεσα στα θύματά της ήταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, η εξιχνίαση της δολοφονίας του οποίου, τον περασμένο Απρίλιο, παραμένει ένας δυσεπίλυτος γρίφος από πλευράς συγκέντρωσης αποδεικτικών στοιχείων αλλά και ένα μεγάλο στοίχημα για την Αστυνομία, καθώς οι αρχές ασφαλείας φαίνεται να έχουν σαφείς ενδείξεις και πολύ καλές πληροφορίες για τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς.

Με κύριο φόβο ότι ο κύκλος των δολοφονιών θα συνεχισθεί τις επόμενες εβδομάδες με νέα «συμβόλαια θανάτου» αφού αναμένεται να δημιουργηθούν νέες διενέξεις στον κόσμο της νύχτας με το άνοιγμα εκατοντάδων νυχτερινών κέντρων για τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο.

Η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ως το πλέον κρίσιμο θέμα την εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που θεωρείται ότι είχε σημαντικές ομοιότητες, ως προς τον τρόπο δράσης, με εκείνη της δολοφονίας του αποφυλακισθέντος ιδιώτη Μανώλη Καραγιάννη τον Ιούνιο του 2018 στο Παλαιό Φάληρο.

Οι διωκτικές αρχές θεωρούν ακόμη ζωτικής σημασίας τον εντοπισμό της βέσπας τύπου Beverly στην οποία επέβαιναν οι δύο δολοφόνοι του δημοσιογράφου.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, παρά τις επισταμένες έρευνες δεν μπόρεσε να εντοπιστεί ο κάτοχος του διτρόχου αλλά ούτε και να βρεθεί αυτό, χωρίς να υπάρχει και η πλήρης εικόνα του δρομολογίου που ακολούθησε.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.