Δημήτρης Παπανικολάου: Συγκινεί η σύζυγός του για το σύνδρομο Άσπεργκερ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Παπανικολάου ότι έχει διαγνωσθεί με το σύνδρομο Άσπεργκερ, ότι δηλαδή βρίσκεται σε αρχικό στάδιο του φάσματος του αυτισμού, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας μιλά για πρώτη φορά μαζί με τη σύζυγό του, Έλια Παπαηλίου στον Νίκο Συρίγο και την εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

«Συμβουλεύτηκα ειδικό ψυχικής υγείας και όταν του είπα τις συμπεριφορές, μου ανακοίνωσε ότι έχω σύνδρομο Άσπεργκερ και το αποδέχτηκα. Έχει βάσανο ο κόσμος ενός ανθρώπου με τέτοιο σύνδρομο, γιατί δεν μπορώ να χαλαρώσω και θέλω να το δουλέψω. Ακόμα και όταν κοιμάμαι, θέλω να σκέφτομαι» εξομολογήθηκε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Από την πλευρά της, η Έλια Παπαηλίου είπε πως «τα τελευταία χρόνια είχα την υποψία ότι ο Δημήτρης έχει το σύνδρομο Άσπεργκερ. Έκανα τρία χρόνια ψυχανάλυση και ο γιατρός μου κάποιες φορές γνώρισε τον Δημήτρη και μου έκανε μία συζήτηση, λέγοντάς μου ότι ο σύζυγός μου ότι μπορεί να είναι στο φάσμα. Δεν φοβήθηκα γιατί τον γνωρίζω τόσα χρόνια και έχουμε κάνει οικογένεια» και συμπλήρωσε ότι «Στην καθημερινότητά του ο Δημήτρης χρειάζεται χρόνο με τον εαυτό του, τον κουράζει αν προσπαθώ να του πω κάτι για πολλή ώρα. Δεν είναι τόσο κοινωνικός».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.