Άνοιξε η πλατφόρμα για το επικουρικό προσωπικό στα νοσοκομεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενεργοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων λοιπού, πλην γιατρών, επικουρικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν από την αναστολή καθηκόντων που αφορά την εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας. H διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, στις 15:00.

https://loipoepikouriko.moh.gov.gr/Home.aspx,

Οι φορείς το προσωπικό των οποίων υπόκειται στην υποχρέωση εμβολιασμού, δύνανται να προσλαμβάνουν παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό, μέσω των ηλεκτρονικών καταλόγων του λοιπού, πλην γιατρών, επικουρικού προσωπικού.

Το εν λόγω προσωπικό συνάπτει τρίμηνη σύμβασης εργασίας με τον φορέα στον οποίο τοποθετείται, η οποία δύναται να παραταθεί για τρεις μήνες ακόμα. Το προσωπικό που προσλαμβάνεται δεν διαγράφεται από τους τηρούμενους καταλόγους, αλλά διατηρεί τη σειρά κατάταξής του σε αυτούς.

Η εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς ξεκίνησε σήμερα 1η Σεπτεμβρίου.

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα βρουν κλειστές τις πόρτες του ΕΣΥ, καθώς η σύμβαση εργασίας του θα τεθεί σε αναστολή, θα πρέπει να επιστρέψουν το 15ήμερό τους, ενώ όταν επιστρέψουν ενδεχομένως να μετακινηθούν σε άλλη θέση.

Μία συνθήκη πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, που ενδέχεται να προκαλέσει αναταράξεις στη λειτουργία του ΕΣΥ, ειδικά τώρα, που εισερχόμαστε στο φθινόπωρο και όπως όλα δείχνουν τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται και άρα οι ανάγκες σε προσωπικό και σε ΜΕΘ είναι πραγματικά μεγάλες.

Ο νόμος θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα, τόνισε πριν δύο ημέρες ο τέως -πλέον- αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ενώ στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο νέος υπουργός Θάνος Πλεύρης.

Είναι βέβαιο ότι δεν συμφέρει σε κανέναν η αναστολή, ούτε στο σύστημα Υγείας, ούτε στους ασθενείς και φυσικά ούτε στους ίδιους τους υγειονομικούς. Κανείς δεν περισσεύει και είναι όλοι πολύτιμοι.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τα θεσμικά όργανα των νοσηλευτών, εκτιμάται ότι γύρω στους 10.000 με 15.000 υγειονομικούς παραμένουν σήμερα ανεμβολίαστοι, οκτώ και πλέον μήνες από την έναρξη του εμβολιασμού.i

 

 

cnn.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.