Ανακοινώνονται τα κρούσματα σε παιδιά και μαθητές από τον ΕΟΔΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέες ειδήσεις έβγαλε η χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβέρνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου. Κάθε Τετάρτη θα ανακοινώνονται τα κρούσματα σε παιδιά από τον ΕΟΔΥ. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ θα περιλαμβάνει παιδιά ηλικίας 4 έως 17 ετών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι στην ηλικιακή αυτή ομάδα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα, τόνισε ωστόσο ότι υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία που βασίζεται στη δυνατότητα εμβολιασμού, το ειδικό πλαίσιο λειτουργίας εντός των σχολείων αλλά και στο προαύλιο αλλά και το αυξημένο τέστινγκ. «Παρακολουθούμε συνεχώς τα δεδομένα και ανάλογα με αυτά θα εξελίσσεται και η παρέμβαση της κυβέρνησης» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η Σύνοδος EUMED9 με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να υποδέχεται στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος οχτώ ηγέτες χωρών της νοτίου Ευρώπης και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η κυβέρνηση εκφράζει απόλυτη ικανοποίηση για τα εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα της Συνόδου όπως αυτά αποτυπώνονται τόσο στην πολιτική διακήρυξη όσο και στη Διακήρυξη της Αθήνας για την Κλιματική Αλλαγή και το Περιβάλλον στη Μεσόγειο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η Διακήρυξη των Αθηνών που υπογράφηκε απ’ όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες του Νότου παρουσία της προέδρου της Κομισιόν αποτελεί ορόσημο για την EUMED9. Όπως είναι γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην παγκόσμια πρωτοπορία των πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την ποιότητα ζωής όσο και για την ευημερία της κοινωνίας μας αφού ο Τουρισμός και ο πρωτογενής μας τομέας συνδέονται άρρηκτα με τη φύση», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Η έξαρση της πανδημίας στα σχολεία και στα παιδιά, τα οποία, αποδεικνύονται ευάλωτα στη μετάλλαξη Δέλτα, φέρνει πιο κοντά το νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, σημαίνοντας συναγερμό στο κυβερνητικό επιτελείο και στους επιστήμονες.

«Το τέταρτο κύμα είναι μπροστά μας» δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, τοποθετώντας την έναρξη του στα τέλη Σεπτεμβρίου, λόγω της μεγάλης διασποράς στα σχολεία.

Μια τάση που άρχισε να παίρνει την ανιούσα πριν από την έναρξη των σχολείων και μετά τις διακοπές, και σημείωσε κατακόρυφη άνοδο με την επιστροφή των παιδιών στα θρανία.

«Καμπάνα κινδύνου» για τη διασπορά 
Μία μόλις εβδομάδα μετά την έναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης τα δεδομένα είναι άκρως ανησυχητικά. Ένα στα τρία πλέον παιδιά, και όχι στα πέντε, νοσούν με κορονοϊό, ενώ σύμφωνα με νέες επιστημονικές εκτιμήσεις η απόσταση των δύο μέτρων δεν είναι τελικά ασφαλής για τον περιορισμό της διασποράς. Κάτι που προφανέστατα δημιουργεί ανησυχία σε σχέση με την οργάνωση και η λειτουργία των σχολείων.

 

Επιχείρηση «ενημέρωση γονέων» για τα κρούσματα στα σχολεία.
Κάθε Τετάρτη ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώνει τον συνολικό αριθμό των παιδιών από 4 έως 17 ετών που νοσούν, όπως προκύπτει από τα διαγνωστικά τεστ.

Ταυτόχρονα, από το Υπουργείο Παιδείας, μέσω της πλατφόρμας «Μy school», θα είναι προσβάσιμα και τα στοιχεία για τα τμήματα εκείνα που βρίσκονται σε αναστολή.

Δυο πρωτοβουλίες που στόχο έχουν όχι μόνο την ενημέρωση των γονέων αλλά και «την καλλιέργεια ενός κλίματος εμπιστοσύνης, απαραίτητου σε αυτή τη δύσκολη φάση της πανδημίας», εξηγούν στο newsit.gr πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Σχέδιο Β’ για ΜΕΘ παίδων
Βασική προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι η αύξηση των κλινών σε παιδιατρικές ΜΕΘ.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν εκτιμάται ότι θα καλυφθούν από τα μεγάλα νοσοκομεία παίδων που υπάρχουν στην πρωτεύουσα και τη συμπρωτεύουσα, και αν χρειαστεί θα υπάρξει συνεργασία με ιδιωτικά παιδιατρικά νοσοκομεία αλλά και μαιευτήρια που διαθέτουν ΜΕΘ για παιδιά. Αντίστοιχα το ίδιο θα ισχύσει και για άλλες μεγάλες πόλεις.

Η προσοχή στρέφεται στην περιφέρεια, όπου εκεί επεξεργάζονται σχέδιο για μετατροπή ΜΕΘ ενηλίκων σε παίδων.

Νέα έκκληση για άμεσο εμβολιασμό των παιδιών
Κυβέρνηση και επιστήμονες με μια φωνή απευθύνουν νέα έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν άμεσα τα παιδιά τους άνω των 12 ετών.

Τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν χαμηλά, κι ακόμη και αν αύριο έκαναν το εμβόλιο όλα τα παιδιά, ανοσία θα υπήρχε σε ένα μήνα.

«Η εκδήλωση του τέταρτου κύματος ως τις αρχές Οκτώβρη είναι “μονόδρομος” αλλά είναι σημαντικό να φρενάρουμε την εξέλιξη του και να προστατευτούν όχι μόνο τα ίδια τα παιδιά αλλά και τα μη εμβολιασμένα άτομα με τα οποία έρχονται σε επαφή» δηλώνει στο newsit.gr κυβερνητικά στέλεχος που εμπλέκεται ενεργά στη διαχείριση της πανδημίας.

Κεραμέως: Καθήκον να πείσουμε τους γονείς
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στα παιδιά με μια δόση κλεισμένο ραντεβού, το ποσοστό είναι στο 35% για τις ηλικίες 15 με 18 ετών, και στο 17% για τις ηλικίες 12 έως 14 ετών.

«Στα παιδιά μας υπάρχει μια αύξηση στους εμβολιασμούς. Αρκεί; Όχι. Και είναι καθήκον όλων μας, να πείσουμε τους γονείς για το πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά μας να εμβολιαστούν» τόνισε η κ. Κεραμέως.

Αντίθετα, όπως είπε, τα στοιχεία πολύ καλύτερα για τους εκπαιδευτικούς, καθώς στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το ποσοστό όσων έχουν εμβολιαστεί ξεπερνάει το 82%.

Σκέψη για αλλαγή του 50%+1
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο στα σχολεία αν υπάρξει κρούσμα μέσα σε ένα τμήμα, οι μαθητές που κάθονται κοντά στο παιδί που νοσεί, θα κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα, εργαστηριακά και αυτοδιαγνωστικά, τα οποία θα καλύπτονται από το κράτος.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Plan b’, αν και εφόσον χρειαστεί θα μειωθεί το όριο του 50% + 1 μαθητής νοσούντες σε ένα τμήμα προκειμένου να κλείσει.

Σήμερα για να σταματήσει να λειτουργεί ένα τμήμα 25 μαθητών θα πρέπει να νοσήσουν 13 εξ αυτών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.