Βραζιλία: 318 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 14.000 κρούσματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 318 ασθενείς με την COVID-19, έναντι 698 την προηγουμένη, ενώ επιβεβαιώθηκαν 14.404 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Κατά τα επίσημα δεδομένα, η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει ως εδώ 574.527 θανάτους επί συνόλου 20,56 εκατομμυρίων επιβεβαιωμένων μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην επικράτειά της. Με άλλα λόγια, τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοινώνονται τα Σαββατοκύριακα από το βραζιλιάνικο υπουργείο Υγείας τείνουν να είναι μειωμένα. Πάντως, καθώς ο εμβολιασμός του πληθυσμού για την COVID-19 προχωρά στη χώρα, ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος θανάτων που καταγράφονται ημερησίως έχει υποχωρήσει το τελευταίο διάστημα κάτω από το ένα τρίτο των σχεδόν 3.000 νεκρών που θρηνούσε η χώρα κάθε ημέρα όταν η πανδημία βρισκόταν στην κορύφωσή της, τον Απρίλιο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.