Τάνια Τρύπη – «Στην εποχή μας έχουν καταπατηθεί όλα»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για τον ακτιβισμό που κάνει αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η Τάνια Τρύπη. «Αυτό που δεν σκεφτόμαστε είναι ότι ο πλανήτης θα συνεχίσει να υπάρχει χωρίς το ανθρώπινο είδος», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Παρατηρούμε μία έντονη δράση σας στα social media υπέρ του βιγκανισμού. Είναι εύκολη πρακτικά η ζωή ενός vegan; Εσείς δεν τον ασπάζεστε μόνο στην διατροφή σας, αλλά σε όλο το φάσμα του, καλλυντικά, ένδυση.

«Κάνω ακτιβισμό. Καταρχάς οι άνθρωποι πρέπει να είναι πιο σεβαστικός στα πάντα. Στην εποχή μας έχουν καταπατηθεί όλα. Δεν σέβεται την φύση, δεν σέβεται τα ζώα, δεν σέβεται τον συνάνθρωπο, δεν σέβεται τον πλανήτη. Αυτό που δεν σκεφτόμαστε είναι ότι ο πλανήτης θα συνεχίσει να υπάρχει χωρίς το ανθρώπινο είδος. Για να ξεκαθαρίσουμε, ο βιγκανισμός είναι στάση ζωής. Δεν αφορά μόνο στο φαγητό. Ο βιγκανισμός είναι μία επιστροφή σε αυτό που είμαστε πραγματικά κι όχι σε αυτά που μας έχουν ποτίσει τόσα χρόνια. Βασίζεται σε ηθικούς κανόνες, είναι ένας ηθικός τρόπος ζωής, με αποχή από την εκμετάλλευση, την βία, την θανάτωση άλλων πλασμάτων, τα οποία είναι ίσα με τον άνθρωπο. Αυτόν τον πλανήτη τον μοιραζόμαστε».

Είχατε φέρει ένα παράδειγμα με το μήλο και το κουνελάκι, ότι ένα παιδί ενστικτωδώς θα φάει το μήλο και θα παίξει με το κουνελάκι.

«Έχω φέρει και άλλα παραδείγματα. Ακόμη κι αυτό με την «Πέπα το Γουρουνάκι» που σχεδόν όλοι οι γονείς βάζουν βιντεάκια στα παιδιά τους και τα παιδιά δείχνουν να αγαπούν την «Πέπα», αλλά μετά από λίγο θα την φάνε…Ή τα Χριστούγεννα, ας πούμε, πώς είναι δυνατόν να μαθαίνουμε ότι ο Ιησούς σώθηκε στην φάτνη από τις ανάσες των ζώων, αλλά στο όνομά Του να σκοτώνουμε το Πάσχα όλα αυτά τα ζώα που τον έσωσαν; Η θανάτωση των ζώων είναι ένα παγανιστικό έθιμο, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μας διδάσκει η θρησκεία μας. Ένα άλλο παράδειγμα είναι αυτό της προσφοράς κι έπειτα της σφαγής του ταύρου κάθε Ιούλιο στην Λέσβο, στο όνομα του Ταξιάρχη Μιχαήλ. Πρόκειται για ένα άκαρδο και άδικο έθιμο, περιφέροντας το ζώο για ώρα σαν θέαμα, καταλήγοντας στη σφαγή του, στο όνομα ενός Αγίου. Όλα αυτά είναι μεσαιωνικά και παγανιστικά έθιμα, τα οποία δεν συνάδουν με την θρησκεία μας», στο περιοδικό ΕΓΩ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.